Участниците в 57-ата антиправителствена демонстрация в София блокираха автомобилното движение

...
Участниците в 57-ата антиправителствена демонстрация в София блокираха автомобилното движение
Коментари Харесай

Центърът на София отново е блокиран, протестиращите тръгнаха към Орлов мост

Участниците в 57-ата антиправителствена проява в София блокираха автомобилното придвижване по булевардите "Цар Освободител " и "Дондуков " сред Президентството и Министерския съвет.

Към 23 часа протестиращите още веднъж разпънаха палатки на Орлов мост в центъра на столицата, ден, откакто лагерът беше разчистен от полицията. Протестиращите се барикадираха с кофи за отпадък, кашпи и пейк

По-рано, тъкмо в 19:38 часа служителите на реда, охраняващи пространството сред Министерския съвет и Президентството, се отдръпнаха и по този начин разрешиха на протестиращите още веднъж да блокират придвижването по двата булеварда.
Протестиращите реагираха на дейностите на полицията с възгласи "Браво ".

Движението в центъра на столицата остава блокирано.

От камиона на "Отровното трио ", по озвучителни уредби, бяха излъчени записи с хипотетичното присъединяване на Бойко Борисов. Ппротестиращите носят плакати с надписи "МВР са мутри " и "Ще помним 2 септември ".

Полицейското наличие в региона продължава да бъде засилено.

"Днес ще се разходим символно до Орлов мост, от на следващия ден подвигаме барикадите още веднъж, съобщи Николай Хаджигенов от „ Отровното трио “. След този апел протестиращите потеглиха на обичайното си шествие до Орлов мост.

Протестиращите приветстваха „ Отровното трио “, което малко преди началото на митинга упрекна държавното управление на Борисов за "грозните дейности на принуждение " нощес. Според тях това е театрална режисура, която има за цел да убеди българското общество, че митингът не е кротичък.

„ Това е най-мирният митинг, той е съпоставим с курс по Икебана “, изясни юрист Хаджигенов. От „ Отровното трио “ дадоха обещание също по този начин да сезират посланиците на Европейски Съюз и Съединени американски щати за случилото се през вчерашния ден, което отдалечава България от Европа и я приближава до диктатурите в Централна Азия.

„ Оставка “, „ Мафия “ и „ Мутри вън “, скандираха протестиращите.
Тук има тирания на корупцията. Там, в Беларус, има многохилядни митинги, в България има също прелестни многохилядни митинги, само че има и основна разлика, от която ми е доста тъжно и мъчително, че половината от полицията в Беларус мина на страната на народа, а у нас не, сподели архимандрит Дионисий на митинга.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР