Участниците са от цялата страна, както и от чужбина. Трабантите

...
Участниците са от цялата страна, както и от чужбина. Трабантите
Коментари Харесай

Стотици почитатели на трабанта ”атакуваха” Велико Търново

Участниците са от цялата страна, както и от чужбина. Трабантите са стегнати и излъскани до неразбираемост, някои са и модифицирани до степен, в която единствено купето е останало от истинската кола.

Сред притежателите има доста колекционери, запалили се по модела в края на 80-те, с цел да се окажат през днешния ден с няколко броя „ Траби” в гаража.

Вижте фотоси >>

Най-интересната част от парада на трабантите е пред общината, изясни уредникът Камен Парашкевов.

"Всеки си отваря трабантчето и стартира да се фука кой какъв е, какво е направил. Хората се интересуват, радват се, гледат ", сподели Парашкевов пред БНР.

Великотърновецът Ивайло Антов има 78 трабанта и кандидатства за върховете „ Гинес “. На фестивала демонстрира последната си облага. Автомобилът е създаден през 1990 година, платен е от Румъния преди месец.

"След 25 дни очакване трабантът пристигна тук без да съм го виждал ".

Най-старият автомобил, който дойде за „ Трабантфест “, е създаден през 1963 година, а най-новите са от 1991 година.

Най-възрастният трабантаджия е 89-годишен русенец. Да си трабантаджия е диагноза. От тази болест лекуване няма, споделиха притежатели на източногерманския автомобил.

"От 42 години съм водач. Все съм бил на "Трабант ". Тръпка. Постоянно се човъркаме. Имаме занимавка. Няма да те остави на пътя ", съобщи разпален фен.

"Това си е една неповторима кола! Има аеродинамика на тухла-четворка, ускоряване на парен валяк, само че това е цялата екзотика ", добави негов сътрудник. "Железните мъже карат коли от картон " и "най-голямата ни екстра е радиото ", майтапиха се участници във феста.

По същото време търновските рокери откриха мотосезона с шествие по улиците.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР