Участник в операцията за спасяване на група момчета и треньора

...
Участник в операцията за спасяване на група момчета и треньора
Коментари Харесай

Опитен водолаз загина при спасителната операция в Тайланд

Участник в интервенцията за избавяне на група момчета и треньора им по футбол, хванати в капан в пещера в Тайланд, е умрял заради липса на О2, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Мъжът, някогашен морски тюлен, се бил присъединил в интервенцията като доброволец. Той умрял през нощта, откакто доставил бутилки с О2.

Тайланд се намира измежду дъждовния сезон. На 23 юни наводняване блокира изхода на пещерата, до момента в който групата - 12 момчета на възраст 11-16 години и техният 25-годишен треньор - била вътре, с цел да преглежда пещерата.

Пещерата Там Луанг-Кхун Нам Нанг Нон се намира на към 1000 км северно от столицата Банкок, покрай границата с Мианма, и към този момент е едва известна и неразучена заради сложния планински терен.

Вече втора седмица 12-те момчета и техният футболен треньор остават в дебрите на подлата пещера, обградени от вода и непроходими тунели. Докато работата продължава, момчетата получават всичко, което им е нужно. До тях доближиха медицински екипи, които им оказаха първа помощ. Беше им обезпечена и храна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР