Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не

...
Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако се състави кабинет, ще е лицемерен и безпринципен

" Участието ни в четворната коалиция беше неточност, само че и не беше неточност. Грешка поради коалиция на несъвместими партии. Не беше неточност, тъй като това беше обединяване против ГЕРБ и Движение за права и свободи, по тази причина в такива обстановки човек може да преглътне идеологическата нетърпимост към някой сътрудник. Направихме някои хубави неща против модела ГЕРБ - Движение за права и свободи - спецсъдът и спецпрокуратурата, да вземем за пример. Кирил Петков се опита да направи лична бухалка, ние и това спряхме. Затова станахме зложелател. Спазването на правила и поредност, в това число и за Македония, главната причина, поради която напуснахме обединението, води до фронт против теб ".

Това сподели пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на Има Такъв Народ.

На въпрос за ниските резултати на Има Такъв Народ на последните избори той отговори:

" Имам съществени съмнения за някои неща, които не мога да кажа в ефир. Има странни гласувания в циганските квартали. В циганския квартал в Пловдив всеобщо са дали своят вот за Политическа партия. Никой не направи одит на " Информационно обслужване ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Йорданов разяснява тематиката за смяна на формата на държавно ръководство:

" В предния парламент видяхме по какъв начин партиите не действат като едно, по какъв начин партийните ползи надвива над решеният, по какъв начин Министерски съвет ръководи Народното събрание и Народното събрание е една празна функционалност. В една президентска република държавно управление, излъчено от президента и утвърдено от Народното събрание, действително може да бъде следено от Народното събрание, тъй като не е излъчен от него и в този кабинет не са водачите на партиите. 10 години Народното събрание игра по свирката на Бойко Борисов и шест месеца по свирката на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев... Президентските републики обезпечават непоклатимост на страната си ".

Според него, в случай че се сформира кабинет, то " той ще е двуличен и непоследователен ", а " Народното събрание е кастриран ".

" За да има държавно управление, то би трябвало да е с присъединяване на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", с цел да има болшинство. Бившите съдружни сътрудници нямат 121 гласа. Ако се получи държавно управление с гласовете на Българска социалистическа партия, които са най-склонни да вършат всевъзможни акробатични номера в името на властта, тогава имаш кабинет, без значение дали мине през мандата на Стефан Янев и опакован като експертен, всемирен или космически, вътре ще е подсилен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, на Янев и слагаш Българска социалистическа партия ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР