Участието на АТП къп показва, че българите могат и трябва

...
Участието на АТП къп показва, че българите могат и трябва
Коментари Харесай

Българските тенисисти: Григор Димитров ни помогна да израснем

Участието на " АТП къп " демонстрира, че българите могат и би трябвало да си повярват. Около това мнение се сплотиха тенисистите от българския тим след прибирането си от Австралия. Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев описаха през какво са минали в мачовете от първия екипен шампионат.

" Изводът е, че можем. Никой от нас не е достигнал лимита на опциите си. Сплотихме се и отсега нататък ще си оказваме помощ доста. Не бях играл двойки с Григор и като разбрах, че ще играем първата ми мисъл беше да не се изложа ", сподели Александър Лазаров.

Според него позитивните аспекти са повече, защото в шампионата вземат участие единствено 24 тима, а България е на 9-о място.

" Научихме доста от Григор. Той е извънреден експерт. Минал е по този път. Даваше ни скъпи препоръки, които всеки от нас може да употребява в личната си кариера. С подобен човек до теб израстваш бързо и на тренировки, и на мачовете ", изясни Лазаров.

Според Андреев методът, по който Григор Димитров работи е оказал помощ на всички останали в тима. " Концентрацията му и увереността на корта е на напълно друго равнище ".

 Българските тенисисти: Григор Димитров ни оказа помощ да израснем
© Reuters

" Няма горест и отчаяние от отпадането ни, защото би трябвало да сме реалисти - още в първия ни мач бяхме на една точка от загубата против Англия. Просто групата се разви доста злополучно ", сподели Кузманов.

Българските тенисисти разясниха и обявата във " Facebook ", добила известност след края на шампионата. В нея се твърдеше, че федерацията по тенис не е подкрепила играчите, а самата организация окачестви това като " низък фалшив ".

" Ако не се беше появило това, все едно не сме българи. Цял живот ще ни съпътстват такива неща. Не разбирам за какво някои хора се фиксират върху това кой какво е поел, платил, изкарал, а не се регистрира обстоятелството, че сме девети в света. Вместо да се вършат интриги, по-важното е, че в този момент сме тук и си приказваме и за по-приятни неща. С какво е по-добре да бъде запомнен престоят ни там? Вариантите са два - с триумфите ни или с разискване на финансовите аспекти. Всеки си преценя самичък ", сподели по тематиката Лазаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР