Участие в бунт и опит за преврат. Това са били

...
Участие в бунт и опит за преврат. Това са били
Коментари Харесай

Властта подслушвала протестиращите като бунтовници и превратаджии

Участие в протест и опит за прелом. Това са били част от оправданията на прокураутрата и службите, с цел да подслушват и наблюдават протестиращи против държавното управление на Бойко Борисов през предходната година. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Бойко Рашков. Той изясни, че с цел да се позволи подслушването е им е употребен текст от Наказателния кодекс, по който не са формирани каузи след приемането през 1968 година

" Това е съставът на член 95, който планува, че някой желае да събори властта посредством присъединяване в протест, въстание и така нататък Мисля си, че би трябвало да поразсъждаваме малко по тоя въпрос – по какъв начин едни протестиращи жители по улицата надали не са оповестени от тези профилирани органи, че са се готвели да осъществят сходно срутване на властта. И това е едно от най-важните неща ", съобщи Рашков.

Той за следващ път съобщи, че доказателства за подслушването има. Документацията се държала от специфичните служби, с които предишният парламент не се е занимавал, изясни Рашков. Министърът загатна, че началниците им не са били заменени заради късия живот на предходното национално заседание.

Рашков изясни, че не може да каже имена на подслушвани и следени, тъй като по този начин би издал класифицирана информация и би направил закононарушение. Закани се обаче да съобщи цялата информация на идващия парламент.

" Говореха по този въпрос, разчитайки на обстоятелството, че тъкмо тези профилирани ограни съхраняват сега документите в тази посока и че инспекцията, която мога да извърша аз и моите сътрудници в Министерство на вътрешните работи, няма достъп до тази информация, по тази причина се появиха по екраните да споделят, че няма доказателства. Доказателства има и аз ще ги показва на новосформирания парламент ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР