Участъкът край отбивката за с. Боснек, където на 23 ноември

...
Участъкът край отбивката за с. Боснек, където на 23 ноември
Коментари Харесай

Комитова: Участъкът от катастрофата на автобуса е обикновен междуградски път

Участъкът край отбивката за с. Боснек, където на 23 ноември и 45 души починаха, не е автомагистрала или скоростен път, а елементарен междуградски път. Това съобщи пред " Нова телевизия " районният министър Виолета Комитова. Тя съобщи, че не е знаела и до " оня ден " си е мислела, че това е автомагистрала " Струма ". Комитова повтори и, който няма акт 16.

" Трябва да вършим регулярно инспекции, само че единствено за този сектор от 31 км. ни лиши седмица. Още не са приключени отчуждителни процедури за този път. Проектната му скорост е 90 км. През 2013 година някой подвига скоростта на 120 км. без да дава отговор на условията, само че скоростта не е главната причина за тази злополука ", сподели тя.

Добави, че знае, че " Тракия " е автомагистрала, " Хемус " ще бъде, а " Струма " след Кресненското дефиле не е проверявана, защото " би трябвало да се ровят 20-годишни документи ".

Регионалният министър не съумя да отговори дали знакът, предупреждаващ за зона за отдих е паднал, както и дали се ревизира качеството на светлоотразителите на мантинелата, които " може би не се почистват и се износват ".

Комитова се опита да изясни, че не би трябвало целият фокус да се насочва към инфраструктурата, като добави, че има индикация, че на 300 метра преди злополуката е имало теч на гориво и дим. Не разясни от кое място идва индикацията. Обобщи, че въпреки всичко не е удовлетворена от поддръжката на инфраструктурата.

" Някои ни внушиха, че злополуката е станала поради неналичието на багра по маркировката ", сподели Комитова, а по-късно още веднъж изясни, че компаниите, наети през април да възобновят маркировката, са положили единствено междинната осева линия. Обществената поръчка е за 1.2 млн. лв. за 60 км. възобновяване на маркировката, като компаниите към този момент два пъти са глобени, само че в този момент не могат да работят, тъй като времето не разрешава.

Комитова осведоми, че мантинелата в сектора е по норма от 2002 година, като съпостави такива сектори с панелните блокове, които не дават отговор на актуалните противоземетръсни условия, само че това не значи, че жилищата ще се преправят с повече арматура.

Служебният министър заключи, че би трябвало да се направи ревизия на цялата пътна инфраструктура, която е 20 хиляди км, да се очертаят рисковите места и предпочитано да се плануват за поправяне.

Последва въпрос за зимното разчистване на пътищата, а Комитова призна, че има доста организационни проблеми. Тя сподели, че не знае кой би трябвало да ревизира с какви гуми се придвижват тировете, а министерството следяло през тол системата за претрупани камиони-убийци.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР