Участък от поне 50 метра от газопровода под Балтийско море

...
Участък от поне 50 метра от газопровода под Балтийско море
Коментари Харесай

Липсват поне 50 метра от взривения „Северен поток“

Участък от най-малко 50 метра от газопровода под Балтийско море " Северен поток 1 " липсва. Това демонстрират първите фрагменти на вредите по тръбата, които през днешния ден популяризира шведският в. " Експресен ", съобщи Ройтерс.

Вестникът е получил позволение от шведските и датските управляващи за подводно снимане на дълбочина 80 м в морето. Видеозаписите са направени с подводен дрон в понеделник.

Кадрите демонстрират надиплен метал и зеещ водопровод в мътните води на Балтийско море. Части от тръбопровода са с прави, остри ръбове, до момента в който други са деформирани.

" Само изключителна мощ би могла да огъне толкоз пълен метал по видяния от нас метод ", разяснява операторът на дрона Тронд Ларсен пред шведското издание.

Шведският военноморски флот и полиция отхвърлиха коментар. Но полицията и прокуратурата в Стокхолм оповестиха, че подозират, че течовете, които се появиха по " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " на 26 септември, са били породени от умишлени подводни гърмежи, и проверяват случая като акт на бойкот в огромен мащаб.

Междувременно датската полиция, която проверява обособени пробойни в двата тръбопровода, разгласи през днешния ден, че дупките, открити в датската част на тръбата под Балтийско море, наподобява са били породени от " мощни детонации ".

По-нататъшните следствия на течовете, регистрирани на 26 септември по тръбопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " в изключителната икономическа зона на Дания, ще се организират взаимно от полицията в датската столица и националната работа за разузнаване и сигурност.

Датската полиция не сподели по кое време се чака да завърши следствието.

Изводите от датското следствие са сходни с тези на шведските им сътрудници. Властите в двете страни проверяват общо четири теча по тръбопроводите, които свързват Русия с Германия през Балтийско море и се трансфораха в гореща точка в украинската рецесия.

Все още не е изяснено какво, както и кой е предизвикал гърмежите.

Световни водачи дефинираха вредите по газопроводите като акт на бойкот, без да уточнят кой би могъл да го е направил. Същевременно Кремъл упреква западните проверяващи, че търсят метод да посочат Русия като провинен за случилото се. Москва също така загатна, че печеливши от въпросния бойкот са Съединени американски щати.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР