Участък от Антоновския мост, единственият път през Днепър към контролирания

...
Участък от Антоновския мост, единственият път през Днепър към контролирания
Коментари Харесай

Стратегически мост край Херсон се срути

Участък от Антоновския мост, единственият път през Днепър към следения от Русия източен бряг на реката, се е срутил покрай Херсон, демонстрират фотоси и видеоклипове в обществените мрежи, предават украински медии.

Следващият речен пункт за транспортни средства, е водноелектрическата централа Каховка, която се намира на 70 километра ивсе още е под съветски надзор.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че съветската войска е приключила отстъплението си от Херсонска област.

Руските войските са оставили безпорядък?

Според известия в медиите съветските войски са опустошили южния украински град, когато са напуснали Херсон.

В допълнение към телевизионния център са били взривени системи за централно отопление,съобщаваУкраинскаправда в четвъртък. Освен това токът в града e билпрекъснал изцяло, както и интернетът. Няколко моста над Днепър към този момент са били взривени през последните няколко дни.

„ Изтеглянето на съветските войски не трансформира статута на Херсонска област “

Изтеглянето на съветските сили от украинския град Херсон няма да промени статута на Херсонска област, чието анексиране Русия разгласи през септември, сподели в петък представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Херсонска област е " индивид на Руската федерация, статутът на този индивид е законово закрепен и избран. Тук не може да има никаква смяна ", добави представителят в отговор на журналистически въпрос, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че Русия не съжалява за анексирането на Херсонска област и останалите три украински области.

По негови думи се работи за споразумяване на въпросите, които безпокоят Москва във връзка с зърнената договорка, чийто период изтича на 19 ноември.

Говорителят сподели, че има " взаимно схващане " във връзка с апелите на Русия Западът да отстрани " пречките " пред износа на съветски торове и зърно. " Преговорите и контактите не престават ", сподели Песков в миг, когато делегации на Русия и Съединени американски щати се приготвят да се срещнат в Женева за разискване на допустимо удължение на действието на зърнената договорка.

Зеленски предизвестява за рискове

Зеленски предизвести за рискове в предадените от окупаторите региони. „ Първата и съществена задача е разминирането “, сподели той. „ Окупаторите оставят след себе си хиляди кухини и муниции. Често съм чувал оценки, че изчистването на Украйна от съветски мини ще отнеме десетилетия. “

Държавният глава на Украйна уточни, че сегашните достижения на украинските въоръжени сили са реализирани " посредством месеци на жестоки боеве ".

„ Не врагът си отива, а украинците прогонват окупаторите “, сподели Зеленски и добави.„ И ние би трябвало да извървим целия път – на бойното поле и в дипломацията, тъй че нашите флагове да се виждат на всички места в страната ни, по цялата ни интернационално приета граница. ”

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР