UBS цели намаляване на разходите с 10 милиарда долара, тъй като поглъща Credit Suisse

...
UBS заяви в четвъртък, че очаква да генерира 10 милиарда
Коментари Харесай

UBS заяви в четвъртък, че очаква да генерира 10 милиарда долара спестявания от мащабна ревизия на новия глобален банков гигант, създаден чрез спешното спасяване на пострадалия конкурент Credit Suisse по-рано тази година.

Когато обяви поглъщането през март, UBS заяви, че цели спестяване на разходи от 8 милиарда франка (9,1 милиарда долара) годишно до 2027 г., 6 милиарда франка (6,8 милиарда долара) от които ще дойдат от съкращения на работни места. Сега очаква да завърши интеграцията — и да постигне допълнителни спестявания — до края на 2026 г.

Швейцарската банка, която има обща глобална работна сила от близо 122 000, не даде подробности за броя на вероятните съкращения, когато публикува печалбите си за второто тримесечие - първият отчет, откакто придоби своя конкурент.

Но потвърди плановете за запазване на банковите операции на Credit Suisse в Швейцария и пълното им поглъщане в новослятата група, вместо да се прави отделяне или IPO. Това вероятно ще разпали страховете от големи съкращения на работни места сред около 37 000 души, наети от банките в страната, поради припокриване.

„Нашият анализ ясно показва, че пълната интеграция е най-добрият резултат за UBS, нашите заинтересовани страни и швейцарската икономика“, каза главният изпълнителен директор Серджо Ермоти в изявление. Той добави, че това е „едно от най-големите и сложни банкови сливания в историята“.

UBS (UBS) се съгласи на 19 март да купи Credit Suisse на изгодната цена от 3 милиарда швейцарски франка (3,4 милиарда долара) в спасителна операция, организирана от швейцарските власти, за да се предотврати срив на банковия сектор.

UBS отчете нетна печалба от 29 милиарда долара за второто тримесечие, отразявайки еднократен тласък от придобиването на Credit Suisse на малка част от стойността й.

— Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР