Убийството на трима палестински мъже в болница на окупирания Западен

...
Убийството на трима палестински мъже в болница на окупирания Западен
Коментари Харесай

Експерти на ООН заподозряха Израел във военни престъпления на Западния бряг

Убийството на трима палестински мъже в болница на окупирания Западен бряг предишния месец от израелски командоси, маскирани като медицински служащи и мюсюлмански дами , може да се равнява на военно закононарушение , сподели в петък група специалисти на Организация на обединените нации, представена от " Ройтерс ",

Тримата екстремисти бяха убити на 29 януари в взаимна интервенция под прикритие на армията, службата за сигурност Шин Бет и граничната полиция в болничното заведение Ибн Сина в Дженин, един от най-нестабилните градове на Западния бряг, заяви израелската войска.

" Съгласно интернационалното филантропично право, убийството на безсилен ранен пациен т, който се лекува в болница, се равнява на военно закононарушение " , споделиха специалистите на Организация на обединените нации в изказване, визирайки Базел Ал-Газауи, пациент, лекуван за пострадвания, които съгласно него са породени от израелски въздушен удар.

" Като се маскираха като видимо безопасен, предпазен медицински личен състав и цивилни, израелските сили също по този начин на пръв взор направиха военното закононарушение вероломство , което е неразрешено при всевъзможни условия ", прибавиха те, призовавайки Израел да организира следствие.

Съответните специалисти са специфични докладчици, наети от Организация на обединените нации да проучат съответен проблем с човешките права.

Израелската войска не беше открита за коментар.

Записи от камерата за видеонаблюдение от болничното заведение демонстрират група от към 10 души , облечени друго в цивилни облекла и здравно облекло, в това число трима със забрадки и дамски облекла, крачещи из коридора, въоръжени с автомати.

Израелските военни оповестиха, че един от убитите в болничното заведение мъже е бил член на въоръжената палестинска формация " Хамас " , която ръководи Газа, а другите са работили за бригадата Дженин и въоръженото крило на Ислямски джихад.

Западният бряг стана очевидец на детонация от принуждение след водената от Хамас офанзива против Израел на 7 октомври и последвалото навлизане в Газа от Израел.
 Израелско нахлуване на юг в Газа ще трансформира Рафах в
Израелско нахлуване на юг в Газа ще трансформира Рафах в " кървава баня "

1,5 милиона души се укриват в мръсни, пренаселени убежища в града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР