Убийството на шефа на модна къща „Агресия“ е струвало 50

...
Убийството на шефа на модна къща „Агресия“ е струвало 50
Коментари Харесай

Килърът на Антов от Агресия взел 50 бона

Убийството на шефа на фешън къща „ Агресия “ е коствало 50 000 лв.. Толкова е дал поръчителят на убийците, сочат оперативните данни на Министерство на вътрешните работи. Има насоки кой е издал смъртната присъда на Александър Антов преди шест години, както и претекстът – 1 милион лв. заем. „ Случаят не е затворен, само че буксува. През половин година излизат някакви следи, отваря се, работи се, само че до събиране на доказателства, годни да бъде арестуван някой, към момента е рано “, разясниха проверяващи, представени от в. „ Телеграф “.

Криминалистите считат, че стилният необут е разстрелян, тъй като е дал 1 милион лв. заем на човек, който не е желал да му го върне. Още в хода на следствието се вижда придвижване по сметките на Антов, което обаче е раздробено на доста по-малки суми, с цел да не се стигне до съответното лице.

Така поръчката е дадена, а изтезанието е изпълнена на 8 януари 2016 година. 63-годишният тогава фешън необут е наблюдаван най-малко месец, до момента в който убиецът изучи навиците му. Така станало ясно, че всяка вечер Антов се прибира и прави най-малко половин часова разходка с обичаното си куче. Така станало и във съдбовната вечер.

По това време в къщата в кв. „ Бистрица “ била и щерка му Мая. След няколко часа тя видяла, че кучето се е прибрало, само че от татко ѝ нямало и диря.

Мая неотложно подала сигнал в полицията и почнало търсене. Часове по-късно ченгетата откриват натрупа на Антов с два патрона в тила. Убит е в тил.

Полицаите потеглят по горещи следи. На място са открити следи от гуми, които личат съвършено върху снега. Въпреки това обаче камерите в региона не демонстрират никакво придвижване на странни коли.

„ Мястото е било подбрано добре. Никой не чува нищо, това е гориста околност, също така оттова карат и хората от квартала и следите може да са от всяка кола “, обясниха тогава проверяващите. Въпреки това обаче те съумяват да се доберат до избрани обстоятелства и условия, които ги насочват към възможните причинители. Смята се, че са най-малко двама. Единият е бил отцепка и е чакал физическия причинител на далечно разстояние, а след това са се отдръпнали в незнайна посока.

Мая Антова дава показания и показва няколко индивида, в които се съмнява, че могат да са забъркани в убийството. Започват разпити, пояснения, кряскане в полицията. Подложени са и на детектор на лъжата, като един от тях се сгромолясва с гръм и тропот. Така нишката стартира да се разплита. Въпросният човек обаче има желязно оправдание и до през днешния ден не може да бъде оборено с доказателства, годни за съда, обясниха проверяващи.

Малко по-късно дъщерята на убития Антов дава изявление пред Слави Трифонов, в което насочва, че зад покушението стои непосредствен човек, ясно е и за какво - поради взет и невърнат заем от 1 млн. лева

Особено през първата година след убийството се случват няколко огнени случая в магазини на „ Агресия “. Става въпрос за палежи, чиято цел проверяващите са единомислещи, че е за заплашване. Въпреки това дъщерята на убития притежател съумява да си стъпи на краката и да продължи работа.

По оперативни данни причинителите на поръчковото ликвидиране са българи. „ Чужденци не работят по този метод. Ако бяха сърби или съветски убийци, Антон нямаше да е погубен в тил. Тук самото осъществяване приказва доста “, означиха служители на реда.

Има единствено една дата, на която Мая Антова демонстрира обществено какъв брой ѝ липсва татко ѝ – 8 януари. Всяка година тя разгласява в профила си във Facebook по нещо за него. Сега тя е посочила надгробната плоча на шефа на „ Агресия “, като фотографията е съпроводена единствено с две думи „ Липсваш ми “. Преди четири години пък е написала, че 8 януари е денят, който е преобърнал живота ѝ. „ Всеки момент чувствам закрилата ти, само че болката не понижава “, написа Мая.

Оттегля се от множеството си компании година преди покушението

Убитият Александър Антов се отдръпва от множеството си компании в стилния бизнес година преди покушението, сочи справката в Търговския указател. Още през 2016 година стана ясно, че сдруженията са трансферирани на 38-годишния Петко Васков Митов, който е шеф и притежател на още голям брой компании. Фирмата, в която Антон остава и е бил собственик с щерка си Мая, е „ Маринели билд " ЕООД, която държи и стилната къща " Агресия ". В момента тя е благосъстоятелност само на Мая Антова, демонстрира справката в Дакси.

Фирмата започва през далечната 1989 година под името „ Вотан “. През 1992 година обаче към този момент я кръщават „ Агресия “, както е позната и до през днешния ден.

Компанията се разраства през 90-те години, само че след убийството на Александър Антов нещата към този момент не наподобяват по същия метод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР