Убийството на предизвика вълна от недоволство с настояване за законодателни

...
Убийството на предизвика вълна от недоволство с настояване за законодателни
Коментари Харесай

Сигнали в нищото: Защо системата не реагира на хора, които по-късно стават жертви?


Убийството на провокира вълна от неодобрение с гледище за законодателни промени и санкции. Фаталният завършек на Иван е можело да бъде предотвратен, съгласно юрист Снежана Стефанова.

Тя споделя, че при тъжба най-често се стига единствено до предупредителни протоколи, подписани от страните.

„ Оттам насетне никой не наблюдава по какъв начин се развива този спор, по какъв метод могат да бъдат предотвратени възможни физически и вербални експанзии на това лице, до каква степен може да се стигне “, сподели юристът Снежана Стефанова.

Според Стефанова служителите на реда всеобщо не разпознават заплахата при спорове, по тази причина ги неглижират. А страната даже не се пробва да сътвори система за предварителна защита, ефикасна здравна грижа и надзор на психологичното здраве.

„ Имам клиент, който беше наръган от лице, което е психологично болно. Поради безучастие на управляващите той се наложи да напусне страната “, изясни Стефанова.

Какъв е психологичният статус на арестувания за убийството на психолога - от Министерство на вътрешните работи не оповестяват. У нас към момента няма указател, в който това да се ревизира бързо. Оръжието му в този момент е законно притежавано.

„ Трябвало е да се направи инспекция, да се вземе оръжието, да бъде предизвестен този човек, да се търси връзка с него, да му се помогне, в случай че би трябвало да се лекува “, споделя Христина Зарева, която е създател на организация SAVE HER.

Любомир Методиев е непосредствен на убитата през предходната година Алена Щерк - още един случай, в който жертвата също е подавала сигнали преди гибелта си.

„ Да се направи нещо, което да предотврати този негов момент на обезумление да отнеме човешки живот “, разяснява той.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че част от сигналите по проблема с психолога Иван Владимиров, са изпратени в прокуратурата. Оттам ревизират какво е свършено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР