Убийството на криминално проявеният бургазлия Петър Валериев е разплетено, а

...
Убийството на криминално проявеният бургазлия Петър Валериев е разплетено, а
Коментари Харесай

Извънредно! Прокуратурата обяви кой е убиецът на Петър Валериев край Бургас

Убийството на престъпно проявеният бургазлия Петър Валериев е разплетено, а причинителят - арестуван. Това стана ясно по време на брифинг в Бургас.

Тази година в България няма неразкрито ликвидиране. Това е реалност, с която може да се гордее всяка европейска страна. Ние работим съществено и добре. Това съобщи на конференция в Бургас зам. основният прокурор Иван Гешев.

„ Картината надалеч не е толкоз черна, колкото се пробват да я показват на обществото. Работим на положително европейско ниво”, добави той.

„ Случаят бе доста тежък, нямахме никаква насочна точка. И убитият, и причинителят са участници в други две тежки престъпни закононарушения – въоръжени грабежи през 2015 година в Айтос и 2016 в София. При тях е употребявано огнестрелно оръжие и са откраднати огромни суми пари”, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Извършителят на тежкото закононарушение е оказал подпомагане и е посочил материалните доказателства, които е скрил. Много мъчно се разкри това закононарушение, заяви прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Иванов.

Налице са и голям брой други доказателства и свидетелски показания. Вчера бе открито самото оръжие на закононарушението. Разпитани са голям брой лица – близки на причинителя, хазартни зали, заложни къщи. Това заяви шефът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров.

Водолази претърсиха езерото Вая, където имахме данни, че лицето е изхвърлило оръжието.

Оръжието на закононарушението е автомат. Оръжието е намерено на към 350 м. от мястото на осъществяването. То бе доста добре скрито.

Двете лица са се срещнали преди към 10 години. Двамата са били в региона на строителството. Не са комуникирали по мобилни телефони между тях. Извършителят е родом от Шумен, само че обитава на територията на Бургас. Познанството им е от времето, когато и двамата са били в София.

Извършителят е на 32 години, не е осъждан досега.

Мотивите са в развой на изясняване.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР