Убийството на JFK: теорията за „магическия куршум“ е поставена под съмнение от бившия агент на Тайните служби

...
След това са произведени поредица от изстрели и г-н Кенеди
Коментари Харесай

След това са произведени поредица от изстрели и г-н Кенеди е ударен в главата и шията, докато губернаторът на Тексас е ударен в гърба .

В продължение на десетилетия и след правителственото разследване на инцидента от Комисията Уорън беше решено, че един от куршумите е ударил президента отзад, преди да излезе от предната част на гърлото му и да удари г-н Конъли младши.

p>

Това стана известно като „теорията за магическия куршум“.

Изображение: Снимка: AP

Една от причините, поради които комисията достигна до тези резултати, се дължи на куршум, намерен в носилката на г-н Конъли младши, когато той пристигна в болница Parkland Memorial след стрелбата.

Заключението, че един куршум може да причини толкова много щети и да доведе до осъждането на Лий Харви Осуалд, предизвика десетилетия на спекулации сред теоретиците на конспирацията в продължение на 60 години .

Изображение: Лимузината, превозваща ранения президент, препуска към болницата. Снимка: AP

Разказът на г-н Ландис сега оспорва Комисията Уорън, тъй като той твърди, че именно той е намерил куршум, забит в задната част на седалката на президентската лимузина, където седеше г-н Кенеди.

Прочетете повече:
Байдън нарежда освобождаване на архивите за убийството на JFK
Досиетата на JFK казват, че връзката на ЦРУ с Осуалд ​​е „неоснователна“

Той забеляза куршума, след като кортежът пристигна в болницата, и постави на носилката, носеща президента. Сега той предполага, че носилките на г-н Кенеди и г-н Конъли са се сблъскали по някакъв начин, което означава, че куршумът е бил разклатен от единия на другия.

„Това беше доказателство, което разбрах веднага. Много важно. И го направих „Не искам да изчезне или да се изгуби“, каза той пред New York Times.

Разказът му е подробно описан в предстоящите му мемоари „The Final Witness“, но г-н Ландис не желае да спекулира с по-големите последици спомените му може да имат.

В интервю за The NY Times той каза: „В този момент започвам да се съмнявам в себе си. Сега започвам да се чудя“, без да потвърждава дали вярва в това имаше повече от един куршум или стрелец.

Изображение: Лий Харви Осуалд. Снимка: AP

Г-н Ландис теоретизира, че куршумът, който е ударил г-н Кенеди в гърба, но по някаква причина е изпаднал, преди тялото на президента да бъде извадено от лимузината, не е проникнал достатъчно дълбоко, за да уцели и г-н Конъли.

Джеймс Робеналт, адвокат от Кливланд и автор на няколко исторически книги, е проучил задълбочено убийството и е помогнал на г-н Ландис да обработи спомените си.

„Ако куршумът, който познаваме като магическия или девствения куршум спрян в гърба на президента Кенеди, това означава, че централната теза на доклада Уорън, теорията за един куршум, е погрешна“, каза той пред The ​​NY Times.

Той добави, че ако г-н Конъли бъде ударен от отделен куршум, тогава изглеждаше възможно да не е от Осуалд, който според него не би могъл да презареди пистолет толкова бързо.

Разкритията на г-н Ландис предизвикаха още повече въпроси, вместо да отговорят на тях.

Първо, разказът в мемоарите се различава от две писмени изявления, които той е подал седмица след убийството, в които той каза, че е чул само два изстрела, а не три, съобщава NY Times.

Изображение: Семейство Кенеди в погребението на президента във Вашингтон. Снимка: AP

Второ, той не спомена да влезе в стаята, където г-н Кенеди беше отведен в болницата, като написа, че е „останал отвън до вратата“, когато първата дама влезе.

Г-н Ландис каза, че не е осъзнавал, че паметта му се различава от първоначалния му разказ до 2014 г., но че не е излязъл напред, тъй като е казал, че е направил грешка, като е поставил куршума на носилката.

"Страхувах се . Започнах да мисля, направих ли нещо нередно? Имаше страх, че може да съм направил нещо нередно и не трябва да говоря за това", каза той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР