Убийството на двама младежи на столичния . Това е поредната

...
Убийството на двама младежи на столичния . Това е поредната
Коментари Харесай

Закони има, няма кой да ги налага

Убийството на двама младежи на столичния. Това е следващата покруса, която се случва по улиците на страната. И отново се търсят отговорни, оферират се завишаване на наказванията за нарушителите, конфискуване на колите на убийците и всевъзможни други ограничения, които да озаптят недисциплинираните водачи. - общината споделя, че е направила всичко допустимо, само че КАТ не си вършели работата, пътна полиция - че общината е отговорна, и така нататък А истината е елементарна - София е осеяна с камери - забележимият симптом е, че към този момент никой не кара в буслентите и рядко някой си разрешава да мине на алено. Магистралите и пътищата също са оборудвани с видеонаблюдение, построено поради тол системата. Институциите обаче не могат да одобряват обикновени наредби или закони за координиране, с цел да се употребяват опциите на тези камери от пътната полиция. Но даже това е по-малкият проблем. - просто актовете не се връчват. Едва една трета от хванатите с превишена скорост получават глоба и си заплащат санкциите. Останалите минават метър. И няма по какъв начин освен това състояние те да имат дисциплиниращ резултат.

Научно е потвърдено, че завишаването на наказванията не води до предварителна защита на едно закононарушение или до неговото въздържане. Това, което го прави, е незабавното и бързо използване на наказването. И каквито и акции да подхваща Министерство на вътрешните работи с клечащи зад храстите служители на реда с радари, резултатът е най-малък.

. Ко-руп-ци-ята! Само незабавни и прилагани санкции от безкомпромисни, а не корумпирани, служители на реда могат да прекратят войната по пътищата. Другото е чесане на езици.

Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР