Убийството на Алексей Петров ще бъде поредното неразкрито престъпление. Такава

...
Убийството на Алексей Петров ще бъде поредното неразкрито престъпление. Такава
Коментари Харесай

Бившият градски прокурор Николай Кокинов: Убийството на Алексей Петров ще остане неразкрито

Убийството на Алексей Петров ще бъде следващото неразкрито закононарушение. Такава прогноза направи в ефира на „ Събуди се ” някогашният градски прокурор и юрист Николай Кокинов.
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 118
„ Статистиката до този миг е безапелационна, че причинителите на тези закононарушения не стават ясни. През 2006 година оглавявах престъпния отдел на Софийска градска прокуратура като зам.- градски и в следствие като градски прокурор. Участвал съм в осъществяването на безчет огледи във връзка други сходни поръчкови убийства. За страдание не си припомням някой да е бил арестуван. Спецификата при следствието на този тип убийства фактически е с забележителна компликация. Касае се до каскадна отговорност сред причинител, помощник и гарант. Естествено, че първо би трябвало да бъде оголен причинителят, по-късно по веригата на най-важното лице, което интересува правораздаването, е поръчителят. До този миг не мога да преценява дали проверяващите нямат нужния потенциал, или нещо друго им пречи ”, коментира Кокинов.

Според него „ предишното ” е застигнало Петров. „ Аз се срещнах с него в битието му на консултант на господин Петко Сертов, който по това време беше ръководител на ДАНС. Алексей беше негов консултант и мога да заявя, че се разпореждаше и управляваше с твърда ръка самата работа. Оттам насетне той се трансформира в обект на прокурорски следствия. Визирам делото „ Октопод ". Тогава не се откри прокурор от Градска прокуратура, който да поеме това следствие, защото до през вчерашния ден работихме един до друг с Алексей Петров против престъпността. И управлението на Прокуратурата взе решение да командирова прокурор от друга Прокуратура - Светлозар Костов. Той стартира следствие по „ Октопода ", сподели още юристът.

 За поисканата оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи:

„ Това е политическата реакция на въпросното ликвидиране. Съмнявам се, че основният секретар има каквато и да е косвена виновност във връзка с следствието на това закононарушение. Но знаете, че политиците обичат да дават курбан на публичните настроения. И неговата оставка аз персонално по този начин я третирам ”.

Според него причина за убийството са бизнес цели.  „ Той постоянно ходеше с защита. Другият въпрос е дали тя няма по-скоро алегорично значение или фактически се е тормозил. Факт е, че изискванията, в които е осъществено убийството - въпросната гориста околност, прави по принцип всяка една защита непотребна и безполезна ”, добави още Кокинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР