Убийството на Алексей Петров не трябва да се смесва с

...
Убийството на Алексей Петров не трябва да се смесва с
Коментари Харесай

ЕК настоя убийството на Алексей Петров да не влияе на приема на България в Шенген

Убийството на Алексей Петров не би трябвало да се смесва с приемането на България в Шенген, което има своя траектория и ясни правила – по този начин говорителката на Комисията Анита Хипер отговори на въпрос по какъв начин този случай ще повлияе върху присъединението на страната ни към пространството за свободно придвижване.

Засега несъгласие постановат две страни-членки – Нидерландия и Австрия. Нидерландия показва като претекст проведената престъпност и корупцията у нас.

Хипер напомни, че позицията на Комисията е отдавна и непроменена. От 12 години твърдим, че България и Румъния са подготвени за Шенген, акцентира тя.

Хипер изрази очакване тази година Съветът на Европейски Съюз да вземе решение, с което те да станат негови пълноправни членки.

В началото на септември Нидерландия, която се ръководи от служебното държавно управление на Марк Рюте, би трябвало да изготви лист с въпроси, които не са незабавни за решение от страната на лалетата, написа БНР.

Ако там попадне ветото на страната върху присъединението ни към Шенген, то евентуално решение в наша изгода няма да бъде взето до края на годината.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР