Убийството на Алексей Петров не ще разклати правителството. Това каза

...
Убийството на Алексей Петров не ще разклати правителството. Това каза
Коментари Харесай

Политолог: Лепилото на управляващата коалиция е геополитическата ситуация, в която се намираме

Убийството на Алексей Петров не ще разклати държавното управление. Това сподели политологът Теодор Славев.
" Няма връзка сред политическия дневен ред и убийството на Алексей Петров. Тази " сглобка “ стартира да работи доста мъчно, с искри сред двете обединения, само че въпреки всичко работи и действа. Едно от нещата, които демонстрират, че " има масло в " сглобката “, са назначенията, които се вършат – ръководител на Сметната палата, началник на Българска народна банка. Това значи, че е открит механизъм да се случват тези назначения, които може би са най-невралгичната част във всяко едно ръководство. Не мисля, че този случай ще разклати държавното управление “, изясни той.
Според него думите на някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев, че " Алексей Петров е проектант на " сглобката “ сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС “, са част от политическата реторика. Славев напомни, че в общественото пространство се появи информация, че Демерджиев може да бъде кандидат-кмет в Пловдив на идните локални избори.
" Не е по силите на един човек да бъде пратеник, да бъде дизайнер на толкоз комплицирана формула като едно държавно управление или парламентарно болшинство. Това не е по силите на нито един човек. Политиката е групово дело, в нея вземат участие доста хора. Не мисля, че има високо присъединяване и мощна роля на Алексей Петров в актуалното държавно управление “, изясни политологът.
Според него лепилото на тази коалиция е геополитическата обстановка, в която се намираме.
" Това е моралното пояснение за какво съществува коалиция сред досегашните най-свирепи съперници. Това лепило, несъмнено, доста скоро може и да стартира да изсъхва, зависи по какъв начин се развива обстановката “, разясни той.
Теодор Славев не чака причинителят на покушението срещи Алексей Петров да бъде оголен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР