Убийството на Алексей Петров е поредното, след което се отваря

...
Убийството на Алексей Петров е поредното, след което се отваря
Коментари Харесай

Николай Радулов: С убийството на Алексей Петров отново се отваря темата за промяна в службите

Убийството на Алексей Петров е следващото, след което се отваря тематиката за смяна в службите за сигурност .

Това мнение изрече пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност, някогашен народен представител от Има Такъв Народ:

" Имало е доста убийства, след осъществяването на които се е заговаряло за това, че службите не работят качествено и би трябвало да се трансформират. Това е следващото такова ликвидиране. Този вид убийства не се разкриват, нито се получава предварителна информация, тъй като са направени доста професионално , на доста високо професионално равнище. Но тъкмо тези убийства могат да се употребяват за политическа дъвка , с цел да се оправдае едно или друго. Много хора ще настояват, че всичко това е обвързвано с метода, по който в този момент ръководещите композират новата държавна власт. Самите ръководещи пък ще настояват, че са прави да желаят всички да бъдат сменени и службите да бъдат изметени. Всеки ще се опита това ликвидиране да го употребява за политически цели, аз мисля, че това е неточно ".

Според специалиста убийството на Алексей Петров е " доста тежко престъпно закононарушение, може би с политически нюанс ":

" Нямало авансово информация и по тази причина станало убийството. Но явно, че за други неща има авансово информация, тъй като и Кирил Петков, и ген. Атанас Атанасов, и не знам кой още, цялото партийно управление на новото ръководство се оказаха охранявани от НСО. От тази позиция е явно, че службите правят това, за което са назначени. Те не са назначени, с цел да се въртят към всеки огромен предприемач, надявайки се да разкрият опити за неговата машинация, за рекетирането му или за убийството му. За този случай би трябвало да се написа, дава информация, да се работи доста внимателно, тъй като не знаем какво тъкмо ще изскочи от него. Не е добре да се употребява за политически цели ".

Проф. Николай Радулов предвижда, базирайки се на наблюденията си при сходни случаи през годините, че " ще има ослушване на престъпния контингент, с цел да види по какъв начин и какъв брой работи сегашната власт " :

" В момента, в който видят, че властта е беззъба и не прави нищо, че е слаба и не се интересува от нищо, с изключение на от потреблението на власт, ще има и други убийства ".

По думите му убийството на Алексей Петров няма да бъде разкрито:

" Това не е по силите на структури с потенциала, който имаме в България ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР