Убийствената война, която Русия предприе срещу Украйна превърна в истински

...
Убийствената война, която Русия предприе срещу Украйна превърна в истински
Коментари Харесай

Украинците с послание към путинова Русия: Ние никога няма да бъдем братя, нито по родина, нито по майка

Убийствената война, която Русия предприе против Украйна трансформира в същински шлагер ария, от времето на анексирането на Крим. Първо се ражда стихотворението на 23-годишната тогава киевчанка Анастасия Дмитрук " Никогда мы не станем братьями! " А малко по-късно литовската рок тайфа трансформира стихотворението в трагична балада. Музиката е на Виргис Пупшис, а реализатори са Виргис Пупшис, Яронимас Милиус, Кестутис Невулис, Гинтаутас Литинскас.

От началото на войната против Украйна песента се е трансформирала в знак на единството на този народ и вярата му, че ще отхвърлен подлия агресор. Самите украинци считат, че стиховете на Анастасия са оракулски, тъй като убийствата и мародерствата, които съветската войска прави против дами, деца, възрастни и градове е доказателство, че руснаците в никакъв случай няма да им бъдат братя, тъй като нямат дух да бъдат свободни.

„ Така се построява една нация... Винаги - със всеотдайност в името на свободата! Поздравете раждането на една велика европейска нация - Украйна! “, възкликва във връзка осъществяването на песента политологът Огнян Минчев.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР