Убитият в предградието на Копенхаген Родовре 17-годишен кърджалиец е станал

...
Убитият в предградието на Копенхаген Родовре 17-годишен кърджалиец е станал
Коментари Харесай

Убитият 15-годишен българин в Копенхаген станал жертва на кюрдска банда

Убитият в предградието на Копенхаген Родовре 17-годишен кърджалиец е станал жертва на кюрдска тайфа. Двама мъже, облечени в черни дъждобрани, влезнали в бръснарницата в петък, където работел Тунджай Е. от кърджалийския кв. " Боровец " и разкрили пукотевица. Кърджалиецът бил прострелян смъртоносно, написа 24 часа. Мишена на офанзивата бил притежателят на фризьорския салон, който е кюрд. Той също потърпевш при стрелбата, като е бил прострелян в региона на корема. В момента е в болница в сериозно положение. Куршум засегнал и 15-годишен възпитаник от намиращото се наоколо учебно заведение, който се подстригвал сега на офанзивата. Едната ръка на момчето била простреляна, само че раната била повърхностна и даже не се наложило ученикът да бъде оставен в болница. Двамата нападатели напуснали мястото на престъплението със сиво " Ауди " комби.

Според известия на датската полиция в Туитър офанзивата на бръснарницата има връзка с различен сходен случай, станал ден по-рано в предградието на Копенхаген Норебро. Там кюрд бил прострелян в гърба. По-късно датската полиция е арестувала двама обвинени за стрелбата в Норебро кюрди. Единият от тях бил 21-годишен мъж от Гьотеборг, който преди този момент е лежал в пандиза в Швеция.

Според полицейската версия и двете престрелки са свързани с спор сред банди. В двата региона на Копенхаген, където са осъществени закононарушенията, са въведени специфични ограничения, с цел да се подсигурява спокойствието и сигурността на живеещите. Все още няма арестувани по случая със стрелбата в бръснарницата.

Съкварталци на Тунджай описаха, че той отишъл на гурбет в Копенхаген, с цел да събере пари и да си открие бръснарница в България. Преди това в Дания е работел татко му. Според другари на Тунджай той не съумял да свикне с живота в Копенхаген, а парите, които печелел не отговаряли на упованията му. При последните си диалози младият бръснар споделил, че има намерение да се прибере от чужбина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР