Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната

...
Убитият таксиметров шофьор е поредната жертва на агресията и институционалната
Коментари Харесай

Гешев: Сякаш съм в “дежа вю” от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали

Убитият таксиметров водач е следващата жертва на експанзията и институционалната незаинтересованост. Това сподели в коментар пред Българска телеграфна агенция основният прокурор Иван Гешев.

Според него следващите три случая случая за последните 24 часа, измежду които чиновник на ГДБОП, заловен да кара с опиати на автомагистрала " Тракия " до с. Лозен и патрулна кола, която се пробва 300 километра от Ямбол до София да спре автомобил пренасящ мигранти, са вследствие на войната на някои политици против прокуратурата.

Гешев уточни, че има взрив на телефонните измами, които бяха сведени до най-малко единствено за една година. Отново има бити и убити възрастни хора, опиати се продават по улиците и към учебни заведения.

" Преди време споделих, че съм гневен. Сега не знам какво да кажа. Колебая се сред яд и изтощение. Сякаш съм в някакво “дежа вю ” от 90-те. Времена на властваща престъпност, които смятах за отминали. Хората не заслужават да им стоварим и този проблем, тъй като той не е резултат от войната в Украйна или инфлационните процеси в Европейски Съюз.

 

Не са отговорни и моите сътрудници от Министерство на вътрешните работи, съда и прокуратурата.

 

Резултат е от войната на някои политици против прокуратурата. Последствие е от съсипването на взаимоотношението сред институциите, от кадровите чистки, от безумните законодателни промени в интерес най евентуално на престъпността и олигарсите, от демонизирането на правосъдната власт ", сподели основният прокурор.

Това е единствено началото, за жалост, на следствията на това, което някои назовават правосъдна промяна, счита той.

" Вероятно на следващия ден ще кажат, че отговорна е още веднъж прокуратурата, всесилният основен прокурор и правосъдната власт. Но истината е, че ние, българите, би трябвало да си задаваме към този момент въпросите кой е виновен. Защото от повече от година прокуратурата декларира, че това ще са единствено дребна част от следствията за българските жители ", добави Гешев.

Той уточни, че прокуратурата ще продължи да работи единствено в полза на хората в България, само че е време " да се опитаме да възстановим правоохранителните институции, взаимоотношението сред тях и да се направи правна промяна в сходство с положителните европейски образци, а не в полза на проведената престъпност, олигарсите и егото на някои, имащи се за политици ".

" Хората ни заплащат заплатите, само че не могат да създадат това, което не прави страната. Длъжници сме им. Времето ни изтича като песъчлив часовник и на следващия ден ще е късно ", уточни Гешев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР