Убитият днес (16 август 2023 г.) Алексей Петров бе влиятелна

...
Убитият днес (16 август 2023 г.) Алексей Петров бе влиятелна
Коментари Харесай

Израстването на Алексей Петров: От милиционерското училище до щатен служител в Шесто управление на ДС

Убитият през днешния ден (16 август 2023 г.) Алексей Петров бе авторитетна и една от малко оживелите фигури от зората на силовото обезпечаване при започване на прехода след краха на комунистическия режим през 1989 година в качеството си на създател на застрахователната компания „ Аполо и Болкан “.

През идващите три десетилетия той съумя освен да резервира, само че и да развие и утвърди своето огромно въздействие в застрахователния бизнес в България посредством компанията „ Лев инс “, без значение от показния му арест през 2010 година като водач на незаконна група „ ОКТОПОД “ за рекет и изнудване (впоследствие оправдан).

През годините на прехода той стана прочут и с въздействието си в актуалните служби за сигурност като консултант на първия шеф на ДАНС Петко Сертов по време на държавното управление на Станишев и тройната коалиция.

А също по този начин и мълчалив медиатор за организирането на секрети срещи сред представители на властта (министърът на вътрешните работи от Българска социалистическа партия Румен Петков) и лица от подземния свят (т. нар. братя Галеви и Златко Баретата).

Неговата безкомпромисност и грубост към съперници и съперници, както и потреблението на необятен боеприпас от способи за дескредитация и закани към тях е пословична.

Този темперамент и жанр на деяние е образуван не къде да е, в репресивните структури на тоталитарната Българска комунистическа партия, на която той е член от 1988 година

Показателно е, че множеството медии инцидентно или не през днешния ден пропущат да отбележат обстоятелството, че Алексей Петров е бил щатен чиновник на Шесто ръководство на Държавна сигурност за битка с идеологическата измама в основаното през 1985 година направление „ Терор “ към чиято конструкция е подложен и Специализирания действен милиционерски батальон (баретите).

Именно там той се оформя като един от най-перспективните фрагменти и фигура с лидерски качества, която демонстрира предвидливост и самообладание при осъществяване на дилемите.

Преди това Алексей Петров приключва Специализирането милиционерско учебно заведение в Пазарджик (1981).

Въпреки вероятностите и кадровото израстване Алексей Петров непринудено напуща структурите на Министерство на вътрешните работи през 1992 година по време на държавното управление на Съюз на демократичните сили.

Вижте израстването на Алексей Петров, както и всички детайлности от неговото минало в МВР-ДС в.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР