Убих ги нарочно, защото не съм достатъчно добра, за да

...
Убих ги нарочно, защото не съм достатъчно добра, за да
Коментари Харесай

Луси Летби, отровила 7 бебета: Убих ги нарочно, защото не мога да се грижа за тях

„ Убих ги преднамерено, тъй като не съм задоволително добра, с цел да се грижа за тях “, било написано на ръка на записка, открита от служителите на реда, претърсвали дома на Луси Летби, която беше приета за отговорна за убийството на седем бебета и в опит за ликвидиране на още шест. 

Наказание за отблъскващ случай от родилно поделение във Англия. Медицинска сестра беше приета за отговорна за убийството на седем бебета и опит да отнеме живота на други шест. Това я прави най-сериозният сериен палач на деца в актуалната английска история.

Пет момченца и две момиченца са убити за 18 месеца от януари 2015 година доникъде на 2016 в неонатологично поделение в британския град Честър. Използване на инсулин, с цел да се смъкна равнището на кръвната им захар, инжектиране на въздух, с цел да се провокира емболия, нарочни пострадвания, довели до кръвозагуба и следене на родителите в обществените мрежи - това бяха част от обстоятелствата, които прокуратурата изнесе пред съда и те звучаха като подиуми от филм на ужасите, а не действителни истории, каквито са.

Много от случаите и трагичните събитията са се случили по време на нощни смени, а когато Луси Летби бива преместена на дневна промяна, случаите и смъртните случаи са денем, посочи прокурорът по време на процеса.

Сред целите на Луси Летби са двама близнаци, които оцеляват по знамение. Родителите им описаха пред Скай какво са претърпели.

„ Просто плачех. Плачех и попитах – „ Боже, какво стана “. Молех се на Господ да го избави. Нищо неприятно на никого не съм направила в живота си, за какво трябваше да пострадвам по този начин “, сподели дамата.

Обвиняемата не се призна за отговорна пред Кралския съд в Манчестър и изслуша всички свидетелства и доказателства, седнала в остъклена кутия на метри от родителите на жертвите, които плачеха при загатна за претърпяното.

Делото разглеждаше и общо 15 обвинявания в опит за ликвидиране, свързани със 17 бебета.

„ Убих ги преднамерено, тъй като не съм задоволително добра, с цел да се грижа за тях “, било написано на ръка на една записка, открита от служителите на реда, претърсвали дома на Летби.

На друга записка тя била написала: „ Аз съм извънредно злобен човек “.

Летби се интересувала от почернените фамилии и след гибелта на бебетата. Полицията открива, че тя е направила 2381 търсения във Facebook с имената на семействата, с цел да види какво се случва с тях. Често търсенията са правени минути след загубата на фамилиите, написа Българска телеграфна агенция. 

Очаква се в понеделник, когато бъде разгласен размерът на наказването, Летби да стане третата жива жена в Обединеното кралство, получила пожизнен затвор. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР