UberEats е генерирала 1.1 млрд. долара през последното тримесечие на

...
UberEats е генерирала 1.1 млрд. долара през последното тримесечие на
Коментари Харесай

Uber разширява услугата си за доставка на храна до още над 100 града

UberEats е генерирала 1.1 милиарда $ през последното тримесечие на 2017 година

© Kim Kyung-Hoon Още по тематиката
Uber е покрай продажба на бизнеса си в Югоизточна Азия на съперника Grab

Американската компания се отдръпва от региона и ще се концентрира върху главните си пазари
12 мар 2018
4+1 | Какво може да научи един икономист от Uber, другите възможности на паролите и за какво Съединени американски щати се отхвърлят да се конкурират на пазара на марихуана

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
8 мар 2018
Автобусният колос FlixBus влиза в България

Иновативната компания стартира транспорти от София от 22 март
8 мар 2018
Българската компания " Елдрайв " ще доставя електрически автомобили за UberGreen в Букурещ

20 Renault Zoe към този момент обезпечени на платформата в северната ни съседка
1 мар 2018 Uber усилва вложенията си в UberEats – услугата си за доставка на храна, като възнамерява да разшири обсега й в 100 нови града, ситуирани в Европа, Африка и Близкия изток, оповестява Financial Times.

Услугата за доставка на храна е била по-успешна, " в сравнение с са очаквали от компанията ", декларира Джейсън Дроге, началник на логистичния отдел на основаната в Сан Франциско компания, в изявление за английското издание. Именно заради това UberEats ще съставлява едно от главните посоки за уголемение на компанията отвън сферата на транспортните услуги преди предстоящото за началото на идната година първично обществено предложение.

UberEats към този момент е налична в над 200 града, а от компанията възнамеряват да показват услугата и в Ирландия, Египет, Кения, Украйна, Румъния и Чехия в допълнение към 40-те британски и 35-те френски нови града, които ще бъдат включени в мрежата на услугата. Вследствие от това от компанията се надяват да получат по-голяма част от пазара за доставки на храна, който понастоящем генерира доходи от към 28 милиарда $ в Европа, Африка и Близкия изток. Дроге обаче не посочи тъкмо кои градове ще бъдат включени в листата на Uber и какъв брой тъкмо компанията ще влага в разширението на услугата си за доставка на храна.

Източник на доходи

След свадите, в които беше забъркана компанията през предходната година, евентуално UberEats съставлява опция за Uber да усъвършенства финансовата си дисциплинираност под управлението на новия си изпълнителен шеф Дара Косровшахи. Освен това компанията е и покрай подписването на договорка за излизане от бизнеса в Югоизточна Азия, която обаче ще й обезпечи благосъстоятелност на повече от 20% от Grab - основаният в Сингапур съперник на компанията.

За 2017 година UberEats е работила на облага в 50 от над 200-те града, където се предлага услугата. За съпоставяне - през 2016 година едвам 3 от 50-те града в мрежата на UberEats са отбелязвали позитивни финансови резултати. За последното тримесечие на предходната година, услугата е генерирала 10% от общите доходи на американската компания, или към 1.1 милиарда $.

Амбициите на Uber в доставянето на храна обаче съответстват със засилващата се конкуренция в сегмента. Миналия месец английската Deliveroo съобщи, че възнамерява да наеме още към 250 чиновници, с цел да отговори на разширението на мрежата си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР