Uber разглежда криптовалутите като опция за плащания от клиентите(снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Uber обмисля да приеме биткойн плащания


Uber преглежда криптовалутите като алтернатива за заплащания от клиентите
(снимка: CC0 Public Domain)

Компанията за новаторски услуги Uber обмисля вид за заплащане в биткойн или друга криптовалута от клиентите, заяви в изявление г лавният изпълнителен шеф Дара Хосровшахи.

„ Точно както одобряваме всички типове локални валути, ние планираме да преглеждаме криптовалутите и/или биткойн като средство за осъществяване на транзакции. Това е добре за бизнеса, добре е за нашите клиенти и нашите чиновници, тъй че несъмнено ще го разгледаме ”, споделя Хосровшахи.
още по темата
„ Ако има изгода от това, в случай че има потребност от това, ние ще го създадем, само че няма да го създадем единствено като част от рекламна акция ”, добавя мениджърът, представен от.

Напоследък от ден на ден компании обмислят потребление на криптовалути в бизнеса си. Например, финансовият шеф на Twitter сподели по-рано тази седмица, че компанията изследва опцията за потребление на биткойн.

Що се отнася до най-популярната криптовалута в света, курсът ѝ последователно се възвръща след забележителен спад, настъпил по-рано. Към момента един биткойн коства към $42 500. Цените и на други криптовалути, като Ethereum и XPR, последователно нарастват.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР