Убедените в своето благоразумие хора са истински ценна находка за

...
Убедените в своето благоразумие хора са истински ценна находка за
Коментари Харесай

Силата на социалното доказателство: Защо умните и успешни хора също стават жертви на измами

Убедените в своето здравомислие хора са същински скъпа находка за мошениците, предизвестява професорът по логика на психиката Стейси Ууд

Типична реакция на информацията, че някой е станал жертва на машинация и шикалкавене е: Как може да си толкоз доверчив? " Но това е неверен въпрос. Измамниците заблуждават даже най-умните и уважавани специалисти, като залагат на човешката психическа накърнимост. Продължават да идват вести за измами за милиони и даже милиарди долари. Сам Банкман-Фрид беше привлякъл първокласни вложители и известни персони. Сред неговите вложители бяха някои от най-уважаваните имена във финансовата сфера. И тази история може би не се разграничава кой знае какъв брой доста от историята на Елизабет Холмс. На върха на триумфа си тя беше провъзгласена за най-младата жена милиардер. Според Forbes, нейният дял от 50%, във към този момент несъществуващата Theranos беше оценен на умопомрачителните 4,5 милиарда $.
Обща накърнимост
Според наложените стандарти, жертвите на машинация са наивни и възрастни хора. Обаче статистиката демонстрира напълно друга, друга и освен това доста по-сложна, картина. В взаимозависимост от вида машинация, която откривателите преглеждат, излиза наяве, че изкушените са образовани и младежи, които могат да се окажат в ролята на жертва. Често измамниците се насочват към избрана демографска група - богати и известни хора постоянно стават цели на измами, предопределени особено за тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР