„Убеден съм, че в Академията за музикално, танцово и изобразително

...
„Убеден съм, че в Академията за музикално, танцово и изобразително
Коментари Харесай

Академията за изкуства – Пловдив откри учебната година с кон...

„ Убеден съм, че в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев “ – Пловдив /АМТИИ/ ще откриете своя втори дом, а в лицето на вашите преподаватели ще срещнете положителни другари, които ще ви предадат своя богат житейски и професионален опит.

Ще ви дават сцена, на която вие да развивате гения си и да показвате своите бъдещи умения “.

С тези думи ръководителят на Пловдивския общинския съвет инж. Александър Държиков приветства през днешния ден на Античния спектакъл първокурсниците, управлението, студентите и гостите на формалното разкриване на образователната 2021– 2022 година в АМТИИ.

Официалната гала почетоха кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров, зам.-кметовете на „ Централен “ Фиданка Кацарова и на „ Тракия “ Веселина Стоянова, шефът на ОИ „ Старинен Пловдив “ доцент Елена Кантарева-Дечева, генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и почетният консул на Италия Джузепе Де Франческо, ректорите на УХТ проф. доктор Пламен Моллов, на Аграрния университет проф. доктор Христина Янчева, на Медицинския университет проф. доктор Мариана Мурджева, шефът на филиала на Техническия университет в Пловдив проф. доктор инж. Въльо Николов, основният изпълнителен шеф на „ КЦМ 2000 “ Румен Цонев, ръководителят на Съвета на настоятелите Светлозар Драгушев, Чангцинг Джанг - ръководител на департамент „ Китай “ на Българо-китайската асоциация за бизнес развиване.



От името на ректорите на пловдивските университети проф. доктор Мариана Мурджева пожела на първокурсниците да запазят вярата в АМТИИ, тъй като е измежду най-престижните висши учебни заведения в страната, което основава фрагменти освен за България, само че и за света. Първокурсничката в компетентност „ Народно пеене “ Мария Бакова уточни, че в ръцете на студентите е духовното бъдеще на страната. „ Академията е едно място с доста хора, които са подготвени да ви дадат нещо и моят съвет е да ги намерите и да го вземете “, предложи Ивайло Маджаров – ръководител на Студентския съвет на АМТИИ.



„ Предишната година потвърди, че е допустимо за извънредно малко време да активизираме силите си и да пригодим образователния развой в изискванията на неустановеност, превърнахме тестването във опция и добавена стойност “, обърна се към над 300-тата присъстващи посетители, преподаватели и студенти ректорът на АМТИИ проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак.

„ Доказателство за това е следващата година на засилен интерес и оспорван банкет. През последните месеци АМТИИ открои своята мултижанровост измежду необятната общност, сподели и потвърди, че основава гении във всички изкуства. Наши студенти и докторанти бяха отличени с първи награди и златни медали за особени заслуги и високо майсторство на редици влиятелни състезания в Европа, Азия и Америка.

Академията демонстрира произведения в непрекъснато настоящи онлайн вернисажи, а годишните изложения на факултет „ Изобразителни изкуства “ и в този момент могат да бъдат видени във Facebook страниците на АМТИИ и Старинен Пловдив и в youtube канал Plovdiv Old town откакто са се радвали на извънреден интерес в изложбените пространства на знакови галерии в Пловдив.

Първокурсници, дребните улички в Стария град, които ви водят към нашата Алма Матер са стръмни и не изключително гладки, само че разкриват божествени гледки, които въодушевяват актьора и му дават подтик да твори.

Академията с изключение на обвързване към професионалното ви развиване си слага и цел да възпита у вас всички тези качества, които отличават хората на изкуството – автономия, борбеност, разпоредителност и непримиримо търсене на истината. Бъдете смели и отстоявайте тези полезности, макар компликациите, а ние ще бъдем до вас “, обърна се към новоприетите студенти проф. Шекерджиева-Новак.

Водещият на церемонията проф. Любомир Караджов, ръководител на Общото заседание на АМТИИ, акцентира, че Академията е единствената по обсега на своята мултижанровост, като студентите се образоват в три факултета – „ Музикална педагогика “, „ Музикален фолклор и хореография “ и „ Изобразителни изкуства “.

Отриването на 58-та поредна образователна година в АМТИИ на емблематичния за Пловдив Античен спектакъл приключи със специфичен концерт на възпитаниците на факултета по „ Музикален фолклор и хореография “.

Учебните занятия стартират от през днешния ден като образованието ще е хибридно – присъствено за самостоятелните занимания в групи до 8 студенти и онлайн за теоретични лекции.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР