Убеден съм, че сме създали необходимата организация, за да овладеем

...
Убеден съм, че сме създали необходимата организация, за да овладеем
Коментари Харесай

Здравният министър в Панорама: Ваксинирайте децата си!

Убеден съм, че сме основали нужната организация, с цел да овладеем болестта с морбили. Изпратили сме подробни инструкции на районните здравни инспекции. Осигурени са и нужните ваксини, в случай че се постанова изключителна имунизация, увери здравният министър Кирил Ананиев при гостуването си в студиото на " Панорама ". Той прикани родителите да имунизират децата си.

Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Ваксинирайте децата си. Ваксините не са зложелател на вашите деца. Ваксината защищава децата от остри болести, които могат да дадат резултат по-късно, когато пораснат.
На въпрос за здравната промяна той съобщи, че с цел да има смяна в тази сфера е належащо да се обединят опциите и качествата на цялото общество.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Обещах да работя в консенсус с всички участници в този развой - всички съсловни организации, пациентски организации, синдикати, работодатели. Мисля, че през тази година и три месеца не наруших това свое заричане.
По думите му, " общественият запас в системата не е толкоз огромен и не подхожда на ресурса, който се отделя в развитите европейски страни на глава от популацията ".

Министърът уточни, че задачата на промяната е да се промени здравната система посредством усъвършенстване, преструктуриране и посредством увеличение успеваемостта на разходване на средствата посредством един нов вид надзор.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Веруюто ми и веруюто на моя екип е да променим здравната система посредством усъвършенстване, преструктуриране на тази система, посредством увеличение успеваемостта на разходване на средствата, посредством напълно нов вид надзор. Искаме да намерим оня път, по който ще създадем осветление на ресурса, който се употребява в здравната система, с цел да бъде разпределен по ясни, транспарантни правила.
Министърът на опазването на здравето заяви, че построяването на националната единна осведомителна система е в ход. Вече текат публичните поръчки. Ананиев изрази вяра огромна част от модулите да бъдат подготвени до края на годината, в това число за издаване на електронна рецепта и електронно направление.

Ананиев заяви, че към този момент се работи и по осведомителна електронна система за потребностите на ТЕЛК, в която ще наблюдава придвижването на пациента и дружно с всички негови болести, проучвания. Тя ще понижи опцията за измами.

По мотив изказването на премиера Борисов, че лечебни заведения няма да бъдат затваряни, министър Ананиев разяснява, че това дава убеденост и успокоение на най-засегнатите групи и на хората в най-отдалечените региони за бърз достъп на това население в тези условия.
Кирил Ананиев, министър на опазването на здравето: Имаме инструментариума да преструктурираме тези лечебни заведения и имаме опцията с националния рамков контракт 2020 години да предвидим всички тези принадлежности.

 Здравни посредници със незабавна задача за изгодата от имунизациите против морбили Здравни посредници със незабавна задача за изгодата от имунизациите против морбили
Увеличават се случаите на инфектирани с морбили. Пет от децата от Разложко към този момент са в инфенкзиозното поделение на болница "Св. Анна " в София. Затворено е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР