Убеден съм, че повечето банки и други големи фирми плащат

...
Убеден съм, че повечето банки и други големи фирми плащат
Коментари Харесай

Кадиев: Банките плащат данък свръхпечалба, но под масата и на политици

Убеден съм, че множеството банки и други огромни компании заплащат под масата на политици, с цел да не внасят налог свръхпечалба.

Това непосредствено обвиняване хвърли през днешния ден някогашният зам.-министър на финансите Георги Кадиев. На своята фейсбук страница той напомня, че през 2022 година Народното събрание одобри закон за свръхпечалбата на енергийните сдружения.

Кадиев разяснява, че разяснява тематиката във връзка пакета данъчни закони, с които през днешния ден изненада финансист номер едно Асен Василев.

Ето и цялостният текст на Георги Кадиев:

През 2022 Народното събрание одобри закон за свръх-печалбата на енергийните сдружения. Законът в резюме споделя в случай че облагата ти пораства с до 20% по отношение на междинното от предните 3 години, няма свръх-печалба и те таксуваме с 10%. Оттам нататък е свръх-печалба и те таксуваме с още 33%.

Печалбата на банковия бранш за първите 9 месеца на 2023 е повишена с 80% по отношение на същия интервал на 2022. Спрямо междинното от последните 3 години е повишена с близо 150%.

Същото е с оръжейни компании, телекоми, фармацевтични компании, металообработващи, медодобивни, златодобивни и така нататък

Данък свръх-печалба?

Не.

Имат мощно лоби и съм уверен, че множеството заплащат подобен " налог ", само че под масата и на политици.

Казвам това, тъй като през днешния ден държавното управление гледа данъчните закони.

Нито дума за свръх-печалбите.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР