У раганът Айда удари градове на източния бряг с невиждани

...
У раганът Айда удари градове на източния бряг с невиждани
Коментари Харесай

Потоп в САЩ, Ню Йорк и Ню Джърси са под вода

У раганът Айда удари градове на източния бряг с невиждани дъждове, които провокираха наводнения. Броят на жертвите набъбна до 46, откакто Ню Джърси разгласи, че там са починали минимум 23 души.

Губернаторът Фил Мърфи сподели, че по-голямата част от смъртните случаи са на хора, които са били хванати в капан в колите си и са били отнесени от водата. Властите оповестиха, че доста хора са в неопределеност.

Десетки са починали в шест източни щата

– Кънектикът, Мериленд, Ню Джърси, Ню Йорк, Пенсилвания и Вирджиния, откакто бурята донесе невиждани превалявания. В Кънектикът е умрял и щатски служител на реда, който е бил затрит от водата, до момента в който е отговарял на позвъняване за липсващ човек.

Най-малко 13 са починалите в щата Ню Йорк, като трима са в окръг Уестчестър. Трима души са открити мъртви в мазе в квартал Куинс на град Ню Йорк.

Flooding killed at least 40 people in the Northeast as remnants of Hurricane Ida unleashed torrential rains that swept away cars, submerged New York City subway lines and grounded airline flights, officials said
— Reuters (@Reuters)
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи

изключително състояние в щатите Ню Йорк и Ню Джърси

и подреди да бъде отпусната федерална помощ на локалните управляващи в напъните им за справяне с последствията от урагана Айда.

Пътищата в региона се трансфораха в реки за минути, откакто дъждовете започнаха да се изливат в сряда вечерта и хванаха в капан доста водачи. Десетки транспортни средства бяха открити изоставени край пътните платна в четвъртък.



Националната метеорологична работа на Съединени американски щати потвръди, че две торнада са блъснали щата Мериленд – едно в Анаполис и едно в Балтимор. 19-годишен юноша е умрял, откакто се е опитал да избави майка си от наводнен апартаметн в Роквил, Мериленд.

Рекордни превалявания

Остатъците от Айда донесоха сред 15 и 20 см дъжд и сложиха връх по превалявания в Манхатън. Властите в Ню Йорк винят за наводненията голямото количество дъжд, което се изсипа за доста малко време, а не общото количество на преваляванията от последните дни.

New York City Subway flooding
NYC
— Linh (@Linh_ho87)
„ Заради климатичните промени, за жалост, това е нещо, с което ще би трябвало да се оправяме все по-често “, сподели Кати Хочул, новоназначеният губернатор на Ню Йорк. Броят на бедствията, като наводнения и топлинни талази, провокирани от изменението на климата, се е нараснал пет пъти през последните 50 години, съгласно отчет, оповестен по-рано тази седмица от Световната метеорологична организация, организация на Организация на обединените нации.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси приканиха жителите да останат по домовете си ,

защото екипите работят по почистване на пътищата и възобновяване на работата на метрото и железопътните линии, обслужващи милиони поданици. Метрото в Ню Йорк работи в извънредно стеснен размер, а влаковете до предградията значително бяха спрени. Около 370 полета бяха анулирани на летище Нюарк Либърти в Ню Джърси.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Преди време в родопско село една баба се обажда на своя другарка. Чува обаче записа:  " Телефонът на клиента е изключен. Моля, обадете се по-късно. " Бабата,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниИталианското държавно управление към този момент вкара наложителна имунизация за здравните работнициАтмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца - едва ще се понижиПриближен до кралското семейство споделя, че принцесата е желала да заведе синовете си в МалибуЩамът " Мю " се е популяризирал в минимум 39 държавиГрупата издава нов албум за първи път от 40 годиниЧлен на фамилията е дал позитивен тест за COVID-19България отстъпи пред Полша на финала за юноши с 0:3Според данните най-често продължителни признаци изпитват хора на възраст от 35 година до 69 г.Предложения бяха отправени и за разновидности за по-голямо повдигане на пенсиите " Стори ми се, че приказва с гласа на Брежнев ", споделил Дмитрий Песков през смяхОт полицията подхващат нов метод против нарушителите на пътя " Докато всички не са в сигурност, никой не е в сигурност ", съобщи по време на видеоконферентна среща зам.-министърът на здравеопазванетоСъщо по този начин социалистите няма да излъчат претендент за министър-председателПреди да стане злополуката, Mad Clip бил на женитба при собствен приятелПризът " Икона " беше присъден на основателя на " Борат " Саша Барън Коен
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР