У нас вече няма хора. Политиката е функция на обществото,

...
У нас вече няма хора. Политиката е функция на обществото,
Коментари Харесай

Мартин Карбовски: Това управление последните 11 години унищожи журналистиката

У нас към този момент няма хора. Политиката е функционалност на обществото, а у нас се следи едно тежко опростачване. Имитираме народна власт, но неприятно я имитираме и въобще страната ни гние . Такива истини...
" Духовността, образованието и интелекта в България имат своя главорез. Това е квинтесенцията на националния избор. Избираме хора, които не могат да си тръгнат от властта. Превръща се като анекдот: Пожарникар води коремен хирург да му покаже по какъв начин върви градежа на автомагистралата. Това е анекдот. Влизаме в стилове като парадокса и чакаме Годо (препратка към пиесата на Самюъл Бекет " В очакване на Годо ", бел.ред.)*
 БТВ стопира предаването на Мартин Карбовски БТВ стопира предаването на Мартин Карбовски
Спира " Втори проект " на журналиста Мартин Карбовски по Би Ти Ви. Договорът на предаването, което отразяваше орисите и неволите на хората,...
. Това историята няма да ви го елементарни. Не става по този начин ", разяснява още журналистът Мартин Карбовски.
" Но това ръководство последните 11 години унищожи публицистиката. В това има грях господин Борисов, който звъни тук-таме и си прокарва неговите хрумвания като същински падишах и смъква хора " , разяснява още Карбовски.
Проблемът със свободата на словото е един от многото за България. Според класацията на " Репортери без граници " страната ни се подрежда последна в Европейския съюз и на 111-то място в света. Като съществена причина се показва неналичието на бистрота в медийната благосъстоятелност..
" Ако ще приказваме в действителност за независимост, би трябвало да можем да понасяме рецензиите. Създаде се едно жълто писане. Жълтите медии сътвориха жълти хора ", безапелационен беше още Карбовски.
" Предизборната акция у нас е жалка история. Това е времето на “изгубените велики дела ”. Кампанията у нас е “Кой ще го изкараме неприятен човек, гей или още по-лош някакъв хетеро ”... Никой няма да ти каже какво има желание да направи. То не се и чува в общия хор на жълтата лирика и публицистика.
 Тормозят публицист от Господарите поради следствие на финансова пирамида Тормозят публицист от " Господарите " поради следствие на финансова пирамида
Репортерът на " Господарите " Виктория Симеонова е подложена на тормоз посредством телефонни позвънявания и очернящи изявления в група от интернет...
Има в действителност съвършено изпипани анти-кампании, черни и грозни, които унищожават цели ориси. В този смисъл никой няма да ти каже какво ще свърши и каква велика концепция има за нашия идентитет. Ще бъде: Този е отпадък, а другия - по-голям отпадък. И тука влизаме в неуспеха на нашето потомство, което се оказа единствено две неща - скептично и малодушно ", счита Карбовски.
". Той си избира по-прости от него, с цел да може да им се подиграва и след това малодушно да каже, че не може другояче. Това вършим сега ", добави още журналистът.
" Държавата към този момент 30 години не направи допустимо човек, който продава дисковете си и музиката си, да е толкоз богат, че да може половината си пари да ги даде за щедрост. Както при социализма по този начин и в този момент, страната унищожава кариери, смачква финансово тези хора и те най-после плачат за 150 лв.. Това е горест. Много е ужасно.
Подкуп има в това решение на министъра на културата. Подкупват интелектуалците. Ако бяха умни “интелектуалците ”, щяха да кажат: Не ти щем милостинята, който и да си. Това трябваше да кажат. Хубаво е човек да може да изкарва със сърцето и мозъка си пари. У нас е съвсем невероятно ", уточни още журналистът.
Още:
 Жана Попова: Защо малките екрани не отразиха последното следствие на Биволъ? Жана Попова: Защо малките екрани не отразиха последното следствие на Биволъ?
Защо никоя от огромните малките екрани или уеб сайтове не отразиха последното следствие на „ Биволъ “ OpenLux, за какво има тематики „ т...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР