У нас емоциите от олимпийските игри не липсват. Особено след

...
У нас емоциите от олимпийските игри не липсват. Особено след
Коментари Харесай

Българите в Токио на 7 август

У нас страстите от олимпийските игри не липсват. Особено след медалите, извоювани от българските шампионки - купата на Ивет Горанова в каратето, среброто на Антоанета Костадинова в стрелбата и двата бронза на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в битката.

На 7 август към тази сбирка ще се прибави още един орден сигурно - на боксьорката Стойка Кръстева. А още 2 българки ще са на край в своите спортове.

Програмата на българските спортисти за утрешния ден започва в 4:00 ч. сутринта . За първи път на олимпийския килим своите съчетания ще показват девойките от ансамбъла по художествена гимнастика.

Снимка: Instagram

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще вземат участие в квалификациите. Първо ще показват съчетанието си с 5 топки, а след 5:30 ч. българско време - композицията с 3 топки и 2 чифта бухалки. Класирането се образува от общата оценка от двете съчетания, а първите 8 ансамбъла ще играят на край в неделя (8 август).

Снимка: Lap.bg

Програмата продължава с финала на боксьорката Стойка Кръстева в категория до 51 кг. Тя ще излезе на кръга в 8:15 ч. българско време . Съперничка на българката ще е представителката на Турция Бусе Наз Чакъроглу. Двете са се сблъсквали два пъти преди този момент, като всяка една от тях има по победа. Залогът в този момент обаче е олимпийска купа!

Снимка: Lap.bg

Час по-късно - в 9:20 ч. българско време , започва самостоятелната конкуренция в художествената гимнастика . Във финала България има една представителка. Боряна Калейн влезе в топ 11 след квалификациите през днешния ден (6 август) и ще се бори за орден от най-авторитетния състезателен конгрес. Съчетанията са 4, а най-важна е общата оценка след всички.

Снимка: Lap.bg

Денят ще приключи с единствения български край в леката атлетика в Токио! В 13:35 ч. Мирела Демирева излиза в борба за второ отличие от олимпийски игри в скока на височина . Преди 5 години тя завоюва сребро, а в този момент съумя да влезе във финала с най-хубав резултат за сезона - 1,95 м.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР