Тютюнопушене, консумация на алкохол, липса на физическа дейност, приемане на

...
Тютюнопушене, консумация на алкохол, липса на физическа дейност, приемане на
Коментари Харесай

Изследване показа: Българите живеят най-нездравословно

Тютюнопушене, консумация на алкохол, липса на физическа активност, приемане на храни с високо наличие на захар: доста са факторите, които въздействат върху метода на живот на хората и на тяхното здраве.

Здравната организация Medical Aid е проучила данните за 50 страни във връзка с пет от тези фактора, а точно: затлъстяване, липса на физическа интензивност, консумация на алкохол, тютюнопушене и заболявания, излъчени по сексуален път. Като източници са употребявани данни на Световната здравна организация (СЗО), CIA Factbook и Wisevoter, пишат няколко немскоезични издания. Въз основа на това е формирана ранглиста, резултатите от която ненапълно изненадват, написа Дойче веле.

В България и Латвия хората живеят най-нездравословно

България оглавява класацията и е страната с най-нездравословен метод на живот, показва швейцарският уебсайт nau.ch. Всеки трети българин пуши цигари и изпива по 11,2 литра алкохол годишно, прецизира изданието. А немският " Щерн " прибавя към картината и още три обстоятелството: 38,5% от българите не се движат задоволително, надлежно една четвърт от популацията на страната е затлъстяло, а случаите на излъчени по сексуален път заболявания са 16 на 100 хиляди души. Това обаче не е неприятен индикатор, в случай че го съпоставим да вземем за пример с класираната на десето място, т.е. стояща доста по-добре от България, Южноафриканска република, където случаите на излъчени по сексуален път заболявания са цели 37 на 100 хиляди души, излиза наяве още от касацията.

Веднага след България на второ и трето място са сложени Латвия и Аржентина, а първата десетка се добавя от Съединени американски щати, Литва, Хърватия, Унгария, Естония, Германия и ЮАР.

Ето и съответните данни за Германия, сложена на девето място в тази ранглиста: потреблението на алкохол е приблизително по 10,6 литра на човек годишно, всеки пети немец (19,9%) пуши цигари, 42 % от хората не са задоволително дейни физически, 22,3 на 100 от популацията страда от шишкавина, а случаите на излъчени по сексуален път заболявания са 15 на 100 хиляди души, пишат " Щерн " и RTL.

Индийците живеят най-здравословно

В другия завършек на класацията, т.е. страните, в които хората водят най-здравословен метод на живот, са Индия, Исландия и Швеция. Само 5,2% от индийците пушат, а затлъстели са към 3,9% от хората в тази страна. Също и броят на случаите на заболявания, излъчени по сексуален път, е доста невисок в Индия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР