Тютюневият дим съдържа редица вещества, които оказват неблагоприятно влияние върху

...
Тютюневият дим съдържа редица вещества, които оказват неблагоприятно влияние върху
Коментари Харесай

Този плод чисти белите дробове на пушачите

Тютюневият пушек съдържа редица субстанции, които оказват неподходящо въздействие върху здравето – бензол, метанол, азотен оксид, никотин, въглероден диоксид. Доказано е, че тютюнопушенето предизвиква сърдечно-съдови болести, рак, белодробни заболявания, увреждания на плода при бременни дами. Най-сериозно визира белите дробове. Пристрастените към цигарите са изложени на доста по-висок риск от развиване на ХОББ, дихателна непълнота, рак на белите дробове. Това постанова те да се отнасят с нараснало внимание към здравето си, да реализират постоянни профилактични прегледи и да се опитат да лимитират вредата, нанесена от цигарите, по всевъзможен начин. Билки, плодове, смяна в метода на хранене и живот оказват помощ за задачата. Известни са няколко плода, които оказват лечебно влияние върху дробовете и са способни да ги прочистят от следите от тютюнопушенето, подобрявайки положението им. Сред тях са бананите, ябълките и доматите. Оздравителното им въздействието им се смята, че се дължи на обстоятелството, че са скъпи източници на антиоксиданти, които минимизират измененията и възпалителните процеси в белите дробове, оправят се сполучливо със свободните радикали, които се образуват и при тютюнопушенето, и подкрепят възстановителните процеси на повредените тъкани.

Как бананите оказват помощ за изчистване на белите дробове на пушачите?
3 кухненски съставки, с които човек може да прочисти белите си дробове
Колкото и да не ни се желае да ви го подсещаме, пушенето е една от водещите аргументи за редица болести. Ако в точния момент се откажете от то...

Бананите са богати на магнезий, чиито дефицит води до белодробни проблеми. По отношение на тютюнопушенето, бананите са отлично средство за пречистване на белите дробове от отровите, породени от цигарите. Меки банани, смачкани на каша, с добавени мед и джинджифил към тях, са с потвърдено благотворно влияние върху белия дроб, почистват го от неподходящите резултати от пушенето и се оправят с упоритата кашлица. Рецептата е потребна и за пациенти, които имат проблем с отхрачването. Комбинацията от банани, мед и джинджифил оказва лечебно влияние върху организма и при вирусни и бактериални инфекции. Улеснява дишането и оказва помощ за бързото възобновяване на белодробната тъкан. Приготвя се елементарно – 500 мл. вода се оставя на котлона, до момента в който заври, след което към нея се прибавят смачканите банани и джинджифила и се смъква от котлона. След като изстине се прибавя мед. Сместа се съхранява в ледник и се одобряват няколко супени лъжци от 3 до 5 пъти ден. Стоплете преди банкет.

Как въздействат доматите?

Доматите, обратно на всеобщото познание, са плод. Те са богати на каротеноиди, които възвръщат белите дробове след увреждащото деяние на свободните радикали и защищават от развиване на злокачествени болести.

Как въздействат ябълките?
Какво тъкмо предизвиква Covid-19 на белите дробове и какви проучвания са нужни след боледуване
Проф. Венцислав Петков е роден в България. След като приключва Медицинския университет в София, отпътува за Австрия като специализант по...

Ябълките са богати на флавоноиди, които са извънредно скъпи за белите дробове. Те ги прочистват, оправят се сполучливо с възпалителните процеси и подкрепят здравето им изключително при пушачите или изложените на тютюнев пушек. Препоръчва се честата им консумация в сурово положение. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР