Тялото ви ви пази гърба. Винаги, когато нещо не е

...
Тялото ви ви пази гърба. Винаги, когато нещо не е
Коментари Харесай

7 Странни признака, които може да означават, че наистина имате здравословен проблем

Тялото ви „ ви пази гърба ”. Винаги, когато нещо не е напълно наред, тялото ви постоянно пробва да ви изпрати сигнал, че заплахата за здравето може да бъде под повърхността. Проблемът? За начало, съгласно изследване, дамите оповестяват, че пропущат визитите на лекаря, тъй като са прекомерно заети или не могат да си вземат почивен ден. И почтено казано, от време на време е по-лесно да се пренебрегва всичко, което се случва.

Но запомнете: Важно е да диагностицирате нещата рано, преди да причинят по-сериозни, а от време на време и необратими резултати.

Когато се случи нещо извънредно, приемете го като сигнал, че нещо не е наред и му обърнете внимание. Ето няколко признака, че е време най-сетне да стигнете до лошотия доктор.

1. Подути крайници

Изглеждат ли вашите долни крака изключително закръглени? Това се назовава оток и може да бъде маркер на проблем с щитовидната жлеза (или даже нещо по-сериозно със сърцето или бъбреците ви). Важно е да посетите персоналния си доктор, тъй като до момента в който нарушаванията на щитовидната жлеза могат да бъдат държани под надзор, методите за лекуване на други болести варират от приложимост на лекарства до профилирани извършения.

2. Дълъг безимен пръст

Чакайте малко, тялото ви дава здравословна информация посредством дължината на пръстите ви? Вероятно да, съгласно изследване, извършено от Университета в Нотингам. Проучването открило, че в случай че безименният ви пръст е по-дълъг от показалеца, това може да е знак, че при вас има по-голям риск от остеоартрит, изключително на коленете. Авторите на проучването не могат да дефинират тъкмо повода.

3. Желание за лед

Ако постоянно се насочвате към фризера и подминавате сладоледа– и търсите лед, това може да значи, че имате дефицит на желязо. Защо? Хората, които страдат от сериозна липса на желязо, постоянно изпитват цицер (извращение на апетита) - разстройство, което ви кара да желаете неща, без хранителна стойност, по-специално лед (въпреки че от време на време хората търсят нехранителни артикули като хартия и др.).

Вашият доктор ще ви предложи най-хубавия курс на лекуване, само че прибавянето на храни, богати на желязо (червено месо, листни зеленчуци, обогатени с желязо зърнени храни)към вашата диета ще ви оказват помощ изключително с витамин С, което ще разреши на тялото ви по-добре да всмуква желязото.

4. Бръчки на странни места

Вярно е: Красотата е повърхностна. Но от време на време това, което се случва на повърхността на тялото ви, може да бъде знак за това, което се случва вътре в него. Честно казано, множеството бръчки евентуално са единствено знак за стареене, само че едно проучване, оповестено в спис. " Геронтологията ", открива друга причина: високо кръвно налягане.Изследването открива, че дамите с бръчки по местата, които нормално не са изложени на слънце, като горната част на ръцете, (над лакътя) са склонни да имат хипертония.Ако вашият случай е подобен, може да е време да поговорите с лекаря си и да намалите коктейлите и солта.

5. Лош мирис

Хроничният неприятен мирис може да е симптом на гингивит. Когато не се справите с него, гингивитът може да се трансформира в по-сериозна форма на заболяване на венците, което може да докара до загуба на зъби. Уверете се, че почиствате добре зъбите си с четка и конци, с цел да поддържате устната хигиена под надзор.

6. Тъмна урина

Чудите се, дали тъмната, мътна урина е мистериозен знак на тялото ви, че нещо не е наред? Да, да. Вероятно е знак, че сте обезводнени. В подобен случай пийте течности! Но мътният цвят може да се дължи и на кръв в урината, което може да алармира за евентуален проблем с бъбреците или черния дроб. Трябва да поговорите с лекаря си, само че в случай че желаете да дадете на бъбреците здравословен подтик в това време, хидратирайте се, концентрирайте се върху здравословното хранене и се упражнявайте постоянно.

7. Черни изпражнения

Ако вашето изпражнение потъмнее, това може да е симптом за вътрешно кървене, постоянно заради стомашна язва. Откажете се от пикантната храна и се обадете на Вашия доктор./beu.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР