Тяхното проучване установи, че популярното природно лекарство куркума може да

...
Тяхното проучване установи, че популярното природно лекарство куркума може да
Коментари Харесай

Куркумата може да лекува стомашни заболявания също като хапчетата, доказва изследване

Тяхното изследване откри, че известното естествено лекарство куркума може да бъде толкоз дейно, колкото общоприетите медикаменти, предопределени за битка със стомашни проблеми.

Проучването, траяло четири седмици и включващо повече от 200 доброволци на възраст от 18 до 70 години, е разграничено на три групи. Първата група участници получавали куркума, която е необятно известна в азиатските страни като естествено средство за поддържане на здравето на стомаха. Втората група приемала таблетки омепразол, известни със способността си да понижават стомашната киселина. Третата група получава композиция от куркума и омепразол.

Изненадващо изследването открило, че и трите групи са постигнали сходна успеваемост при лекуването на стомашни проблеми. Откритието провокира интерес в здравната общественост и измежду пациентите, които изследват различни лекувания.

Авторите на проучването обаче имат няколко коментара. Първо, извадката от участници беше относително дребна и е належащо по-голямо изследване с повече участници, с цел да сме изцяло уверени в резултатите. Второ, четириседмичният интервал на проучване може да не...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР