Тя включва група депутати от Националното събрание, фигуриращи в доклад

...
Тя включва група депутати от Националното събрание, фигуриращи в доклад
Коментари Харесай

Белингкат: Корумпирани венецуелски политици тайно посещават България

Тя включва група депутати от Националното заседание, фигуриращи в отчет на проверяващия новинарски уебсайт Armando.Info с изказванията, че са взели участие в корупционна мрежа. Според следствие, оповестено от уеб страницата през декември 2019 година, тази група законодатели са лобирали за интернационалните институции като Министерството на финансите на Съединени американски щати и Колумбийската работа на генералния прокурор, с цел да търсят „ благосклонност “ за лица, свързани с държавното управление на президента Николас Мадуро и самите те са упрекнати в корупция, предава БГНЕС.

На 19 януари Armando.Info разгласява най-новите си констатации по този случай. Последното следствие разкрива по какъв начин тези депутати са пътували в Европа напролет на 2019 година, с цел да лобират от името на група хора, ръководени от Алекс Сааб, централна фигура в огромно корупционно дело, обвързвано със субсидирана от държавното управление на Венецуела мрежа за разпространяване на храни.

Разследването на Armando.Info демонстрира, че законодателите скрито са пътували до Испания, Италия, Португалия, България и Лихтенщайн по хипотетични поръчки от името на Сааб и неговите компании. Част от доказателствата за пътуването на депутатите идват от открита геолокация до България и Швейцария. Когато Armando.Info се свърза с Белингкат за подпомагане, следствието им по случая към този момент даде някои улики за това от кое място тъкмо биха могли да бъдат въпросните изображения на геолокациите. Първото води до махленски ъгъл пред банка в София, България, а второто до спирка за отмора на автомагистрала на брега на езерото Вален в Швейцария.

Първото изображение демонстрира, че депутатите Конрадо Перес и Рикард Артеага излизат от транспортно средство на улица, хипотетично някъде в България пред банка. По идентифициране на съответното лого излиза наяве, че това е „ Райфайзен Банк “, показва Белингкат.

С помощта на Гугъл Street View и Гугъл Maps и още един уебсайт, Mapillary – даващ достъп до изображения, направени от консуматори от целия свят, в последна сметка, се стига до точната локация – става въпрос за банката против църквата „ Света Неделя “, на ъгъла на бул. „ Стамболийски “.

Геолокацията на изображенията е значим подробност за следователите, като се има поради, че може да способства за следствието, в частност като доказателство за напредването на обвинените. В случая това е задоволително, с цел да откри геолокация на местата, където тези депутати са снимани по време на обиколката си из Европа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР