Тя веднага ме порази с неподправената си наивност. Желаейки да

...
Тя веднага ме порази с неподправената си наивност. Желаейки да
Коментари Харесай

Жените си тръгват завинаги…

 момиче-гледа-през-прозореца

Тя незабавно ме порази с неподправената си доверчивост. Желаейки да се забележим, в никакъв случай не споделяше това непосредствено, а измисляше почтени хитрости вид – да видя новата й блуза, чанта или новите й фотоси.

Такива дами доста разглезват мъжете. Ти към този момент знаеш, усещаш, че тя е твоя и на никое място няма да отиде без теб. Но не искаш да се разделиш с нея. Към нея можеш да се върнеш постоянно. Тя те обича. Затова ще разбере и ще елементарни.

Нейното основно качество е верността към мъжа, с който се среща. Тя не знае по какъв начин да се държи по различен метод. В сложните моменти тя постоянно ще бъде до теб и постоянно ще ти помогне. Това е главното. Но когато всичко ви е наред и вие отново се срещнете, то цената на вашата немарливост се усилва двойно.

Затова с другари използваш и други девойки – незаменимите атрибути на радостната компания.

Пред нея, естествено, постоянно се оплакваш, че си ангажиран на работа и че нямаш време. А тя ти има вяра – за какво не.

Затова ми омръзна да я заблуждавам и й споделих, че би трябвало да се разделим. На нея й беше тежко, само че се събра и сподели:

– Добре, щом смяташ, че по този начин е нужно.

– Не си ли ми афектирана?

– Не, с теб ме свързват единствено хубави мемоари.

Тя в никакъв случай не ми написа прям, непотребен смс. Позвъни ми след няколко месеца единствено един път. Наивно да разбере да не би да съм попаднал в някоя си там злополука на пътя, по който постоянно пътувам… Аз самият чувах за тази злополука за първи път.

– Не, всичко е наред.

После в града имаше толкоз мощен вихър, че изпадаха дървета. И неизвестно за какво ми се прииска да я чуя.

– Здравей. Очаквах, че сама ще позвъниш да схванеш да не е паднало дърво върху мен след урагана… Но не дочаках и по тази причина взех решение самичък да те набера.

Тя дълго се смя на това. Тя както преди беше моя.

Аз както преди си купонясвах. Но и това рано или късно ти писва. И ето, че взех решение да се върна. И една вечер й позвъних… Както се оказа, не в точния момент. След минута като че ли минаха през гърдите ми с резачка.

Някога били ли сте в леглото с момиче, като в този миг й се обади някой различен?… А тя, лежешком до теб, му споделя, че през днешния ден тя също е заета, че е на рожден ден на другарка и по тази причина има такава мощна музика… След това се оплаква на теб по какъв начин й е писнало от всички тези ухажвания от досадни мъже от работата й, от лекциите й…

Отлична обстановка, нали? Тогава я погалваш още веднъж и още веднъж. Чувстваш се най-хубавият, чувстваш се победител. Нека си звънят тъпаците… Тя към момента ще бъде единствено твоя.

Ето в подобен миг й се обадих. Тя не съумя да затвори слушалката и чух приглушена музика и задремал, неудовлетворен мъжки глас.

– Да, здравей…

– Можеш ли да приказваш в този момент?

– Не. Сама ще ти се обадя.

За пръв път от доста месеци тя не се обади. Естествено, разбрах всичко. Не й се обадих още веднъж и не задавах въпроси. Познавах я. Тя към този момент няма да си тръгне от него, нито ще му изневери.

Може да имаш доста дами. Но постоянно ще запомниш единствено една-две от тях. Тези, които са ти били правилни. Но ще го схванеш едвам тогава, когато си тръгнат от теб.

Само мъжете се връщат. Жените си потеглят вечно.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР