Тя тежи 2 килограма, изработена е от злато и е

...
Тя тежи 2 килограма, изработена е от злато и е
Коментари Харесай

Най-луксозната златна монета в света

Тя тежи 2 кг, направена е от злато и е инкрустирана с редки розови диаманти. Стойността й е 2,48 милиона австралийски $, равняващи се на 1,5 милиона евро и е изсечена в Австралия, за да задоволи интереса на свръхбогаташите към първокласни предмети за сбирка, разказа БТА.

Върху неповторимото ювелирно произведение са изобразени плаващ античен платноход, златотърсач, кенгура и баобаб, който се среща в Западна Австралия.

Това е най-скъпата монета, изсичана в Австралия и е имитация напървите австралийски долари. Един подобен $ е бил продаден през 2013 година за 495 000 $, отбелязва организация Франс прес. 

Новата австралийска златна монета е наречена Discovery и ще бъде препоръчана на търг от аукционната къща Perth Mint с начална цена от 2,45 милиона $.

Очаква се златното „ богатство “ да стане благосъстоятелност на покупател от Азия или Близкия изток.

За най-скъпа монета в света досега се смята първият сребърен $, сечен в монетния двор във Филаделфия, Съединени американски щати, през 1794-1795 година. През 2005 година една такава монета е продадена за 7,85 милиона $, а през 2013 година е достигната цена от 10 милиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР