Тя ще обслужва още областите Ямбол и Стара Загора Абсолютна

...
Тя ще обслужва още областите Ямбол и Стара Загора Абсолютна
Коментари Харесай

Лазар Радков, който оцеля след взрив в Украйна с добра новина: Осигуряват детска линейка за Бургас и Сливен

Тя ще обслужва още областите Ямбол и Стара Загора

Абсолютна неистина е, че средствата от „ Капачки за бъдещето “ отиват за Украйна. Това сподели в „ Тази заран “ Лазар Радков, който се завърна от някогашната руска република с две шепи шрапнели. Той изсипа няколко пред смаяният взор на водещият Златимир Йочев и сподели качулката си, пробита на три места, а по-късно показа, че е извадил огромен шанс, защото шрапнелите са минали сред хората и са излезли през задната стена на буса, с който са пътували. Шофьорът обаче е тежко ранен. 

„ Той се завърна преди часове. Беше на задача, с цел да достави генератори, да оказва помощ на хората, потърпевши от войната “, посочи водещият. 

„ Имам да наваксвам със съня. Това, че ни обстреляха и хората към момента са в болница, е обикновено човек да го претърпява по някакъв метод. Единият бус за нищо не става. Естествено е някак да се случи това, когато човек върви в регион покрай бойните дейности “, разяснява Лазар Радков. 

„ Бяхме в зони, където няма военни дейности. Там се чуват непрекъснато гърмежи. Има хора са отрязани от доставки на хранителни артикули дълго време и в този момент разчитат на филантропична помощ. Някои нямат ток и разчитат на генератори “, добави той.

„ Някои в обществените мрежи ме поддържат, а други ме изкараха безродник. Появиха се изказвания, че капачките, които хората събират, отивали за Украйна. Това е безспорна неистина “, твърди доброволецът. 

„ Парите за Украйна са от акция, събрани от другари на мои другари. През лятото закарахме храна, а в този момент – генератори “, посочи той.

„ Направихме първа вноска за петата детска кола за спешна помощ, която ще обслужва областите Стара Загора, Ямбол, Сливен и Бургас. Това е новината, която оповестявам за първи път “, съобщи Радков. 

Бих отишъл още веднъж в Украйна, само че надали ще е толкоз покрай граничната зона, показа той.

„ Шофьорът ни беше изумен на две места. Претърпял е няколко интервенции. Молим се за живота му. Разбихме прозореца, с цел да излезем. Аз бях с бронежилетка. През качулката ми, която беше в торба в краката ми, има дупки от шрапнели. Минали са през седалки, през мястото където е мотора “, показа смелият мъж. 

„ Войната не е смешка. Има дупки на задната част на буса. Тези шрапнели са минали сред нас. Това е необикновен шанс “, добави той.

„ Срещахме жена, която е ходила на доста места по света и споделя, че в случай че може да избира, би пристигнала още веднъж в България. Бесарабски българин пък доста ни се зарадва. Неговото семейство е отишло в Украйна преди два века “, сподели още доброволецът в акцията „ Капачки за бъдещето “. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР