Тя притежава поразителна красота. Притежава и поразителен ум. Но готов

...
Тя притежава поразителна красота. Притежава и поразителен ум. Но готов
Коментари Харесай

Излиза завладяващ роман за холивудска икона

Тя има поразителна хубост. Притежава и изумителен разум. Но подготвен ли е светът през ХХ век да разбере и одобри тази изключителна жена? Магнетичната осанка на Хеди Кислер ѝ печели триумф на театралната сцена във Виена и скандална популярност след нашумелия сексуален филм „ Екстаз”.

Както и вниманието на най-богатия търговец на оръжие в Австрия. Но бракът с него не носи мечтаната сигурност за една еврейка пред надигащата се хитлеристка опасност. Властният брачен партньор държи тя да е постоянно до него на блестящите му приеми, на които участват водачите на Третия райх. Там се приказва за политика, военни проекти и оръжейни покупко-продажби. Хеди умее да слуша и да проучва. И когато в навечерието на войната съумява да избяга от трансформиралия се в затвор фамилен палат, тя отнася със себе си доста секрети на нацистите.

Рискованото й бягство я води в Холивуд. Младата актриса се трансформира в звездата Хеди Ламар, „ най-красивото лице” във филмовата промишленост. Но тя е и академик, чието откритие би могло да помогне на военните в битката против врага... ако някой въобще я изслуша. Завладяващ разказ за една холивудска икона и жена академик, чието самоуверено изобретение поставя началото на същинска гражданска война в модерните системи за връзка. Книгата излиза в България с печата на издателство "Обсидиан ". Авторката Мари Бенедикт над 10 години гради сполучлива кариера като юрист в Ню Йорк, само че това не ѝ е задоволително.

През цялото време тя мечтае за нова, фантастична работа, която да ѝ разрешава да изравя като археолог скритите обстоятелства от предишното на забавни исторически персони. И открива тъкмо такава – създател на биографични романи. Мари Бенедикт живее в Питсбърг със фамилията си и продължава да се рови измежду по-малко известните, само че безспорно забавни исторически обстоятелства – и да написа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР