Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са

...
Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са
Коментари Харесай

ЕС посочи България като опасн държава заради малкото ваксинирани

Тя означи, че 1/3 от хората в Европейски Съюз не са имунизирани и това би трябвало да се промени бързо. Ваксините са най-хубавото, въпреки и не единственото средство против пандемията, уточни еврокомисарят след съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

По нейните думи, даже единствено в една страна делът на ваксинираните да остане невисок, това може да окаже неприятно влияние на общата здравна конюнктура. Кириакидис посочи, че за страните със слаба имунизация не може да се приложи еднообразно решение за увещание на хората да се ваксинират.

Дори и имунизирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница, по тази причина работим и за обезпечаването на медикаменти, уточни еврокомисарят. Кириакидис заяви, че до края на годината Европейски Съюз ще утвърди още четири лекувания на новото заболяване, измежду които и хапчетата на " Мерк ".

Еврокомисарят добави, че става мъчно хората да бъдат убеждавани да съблюдават безвредно разстояние и персонална хигиена, с цел да не се разболяват. Това е общо изпитание и отговорност на жителите, нужни са незабавни и съгласувани дейности, до момента в който науката се произнесе за варианта Омикрон, добави Кириакидис.

По думите ѝ Европейски Съюз има задоволително препарати за ваксинирането на всички и за подсилващи дози ваксина. Тя прикани да не се позволяват огромни разлики в разпоредбите в обособените страни за признаването на периода на годност на Коронавирус документите. 

Под 30% от пълнолетните в България са имунизирани с две дози. По този индикатор страната ни е твърдо на последното място в Европейския съюз. За съпоставяне, имунизационното покритие в предпоследната по имунизации страна - Румъния, е 40%
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР