Тя каза ДаТова заглавие във Фейсбук привлече вниманието ми.  Автоматично

...
Тя каза ДаТова заглавие във Фейсбук привлече вниманието ми.  Автоматично
Коментари Харесай

От пощенската кутия на Massa Kitchen

Тя сподели „ Да ”

Това заглавие във Facebook притегли вниманието ми.  Автоматично погледът ми мина през фотосите, на които не разпознах героите от обявата, само че  пък мястото, където се развиваше действието ми е от обичаните. Признавам си, от много време не го бях посещавала. Заради лятото евентуално, което ме държеше на открито.   Заведение, решено  във винтидж жанр - симбиоза сред органични материи и индустриални детайли, емблематично за града с новаторското си лъчение, предумисъл във всеки подробност и безкомпромисност в предложенията.  На фотосите виждам по какъв начин е тематично украсено за задачата с балони сърца, а към масата на младите герои стоят усмихнати сервитьори и по всичко проличава,  че съпреживяват страстта им. Усеща се. Искреността не се имитира. Стопля.



Решавам да не изгубвам повече време и първата си среща за деня увещавам тъкмо там. В ресторант Massa Kitchen . Удобно ми е, среща се на последния етаж на Grand Mall Varna и постоянно има място за паркиране, а с новия бул.  Левски достигането ми до Massa не лишава повече от 5 мин.

Изненадите ме посрещат още от входа. Няколко входа са! Мястото, което беше разграничено тематично на зони – Massa Kitchen и Massa Asia е към този момент едно огромно, пространно и все по този начин уютно. Massa Kitchen с нов образ! И няколко входа, тъй като е гостоприемна! А огромната, слънчева зимна градина ще припомня за лятото, когато е надалеч. Явно, до момента в който множеството от нас сме се препичали по плажовете, тук са се вихрели поправки. А екип от експерти е анализирал години опит, условия и упования на гостите на Massa с цел да селектира и добави най-харесваното в менюто.  Изключително точно подбрано. По усетите на феновете на Massa.  A те несъмнено имат усет!



 Погледът ми е притеглен от испанското знаме, което е сложено на няколко места. Постери, свързани с испанската просвета и обичай. Разбирам, че има тематичен кулинарен месец и в менюто са добавени блюда от Иберийския полуостров. Предстои Българския месец – с присъщи достоверни ястия, подбрани от раличните райони на страната. Не инцидентно, с цел да се усеща Коледа тук, като вкъщи.



Приятно сюрпризирана съм от новия шоу пица-бар.  Харесва ми да виждам по какъв начин подготвят храната ми. Тук всичко е на показ. Разговарям с основния технолог Мартин Крумов, който ми споделя за тайните на усетите. Разбира се, не е тайна  - най-хубав усет се реализира с качествени съставки, точно спазена технология и обич. Любов в това което правиш, с цел да я предадеш. Усещам я с храната, усеща се и във въздуха. Не инцидентно и влюбения мъж е избрал тъкмо това място с цел да зададе най-важния въпрос в живота си. Ще се омъжиш ли за мен?  Любовта минава през стомаха, споделят.



 Не знам, поради пеперудите ли или поради чувството на рецепторите и отпечатакът им в мозъчните датчици, само че салата Бали в композиция с Просеко, остави в мен едно такова чувство на лекост и пристрастеност..... Сякаш мехурчетата на пенливото вино се съвъкупляваха със сладостите на мангото и карамелизирания сусам с цел да изригнат в несравним, вкусов възторг, галейки рецепторите на езика ми!



Докато се любувам постепенно на салатата си, обичаната ми пица Неаполетана се подготвя пред мен. Ммм чувствам аромата на прясно изпечено тесто, потопени в доматен сос части моцарела,  домати и сицилиянски риган. Знам, че тук суровините се доставят от най-хубавите в Италия. Брашното –селектирани типове от мелници с обичаи, с цел да е същинска италианска пицата. Замесено с мая, ситно мляна морска сол и зехтин. Да, с мая!



От скоро членувам във ФБ група за готвене с мая и за здравословните преимущества на кваса мога да описвам към този момент на дълго. Без изкуствени подобрители! Важно ми е. Pizza Napoletana се пече пред мен в ротационна фурна Морело и нямам никакво подозрение за резултата на усета и качеството на храната, която ще дам на тялото си. Аз несъмнено държа на домашно приготвената, качествена храна, а тук тя е тъкмо такава! Качествена! Заради селекцията от първични материали, поради технологията на подготвяне и предпазване, поради страстта, която прибавят майстор-готвачите,  приготвяйки я пред мен.

Нямам разкаяние пред себе си, че през днешния ден не съм сготвила. В Massa съм! Или на Маса съм - както има един прекрасен български израз, който използваме, когато сме най-добре, с другари и се гощаваме вкусно. На Massa съм! Опитвам пицата. Същата е! Тънка, съвсем течна в средата, обгорена дебела коричка, доматен сос и прясна моцарела -  това е неаполитанската пица!  Като онази, която ядох в Неапол и в никакъв случай не забравих усета й. Нали тъкмо там е домът на италианската пица още от римско време.



Разглеждам в детайли менюто, помислено е за всеки. За феновете на сандвичите, за първи път и единствено тук във Варна се предлага сандвич Флорида –прясно изпечена питка, сочно телешко мляно месо, изпечено на Josper с дървени въглища, сирене чедър, пресни домати и карамелизиран лук, кисели краставички, нежна зелена салата и сос Барбекю, гарнирани с микс свежи салатки и хрупкави картофки....  Определено и синът ми ще е удовлетворен.



А сочните телешки или свински ребра на барбкю, ще се усладят на всеки.  За Плума иберико пък разбрах, че се подготвя от месо, транжирано по нов тип техника на транжиране на мускулна група - от врата на иберийско прасе,  специфична селекция. В превод Pluma е перце. Месото, кондензиран мрамор е толкоз нежно и сочно, като перце. Приготвя се на дървени въглища от мангрови дървета



Калмарите на плоча и скариди с чесън и масло, също са намерили място в селекцията вкусотии в менюто. Има още вкусни оферти, следва да пробвам.

Тръгвам си от тук, само че за малко. Ще се върна за вечеря със фамилията си. Запазих маса. До скоро!

С почит и почитание към екипа на Massa Kitchen ,

Аз – кулинарен критик и познавач “

 

 

 

* обява

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР