Тя иска да танцува. Да лети. Да бъде изящна като

...
Тя иска да танцува. Да лети. Да бъде изящна като
Коментари Харесай

„Спасените“: Балерината без ръце, която покорява върхове


Тя желае да танцува. Да лети. Да бъде изящна като птица. И кой е споделил, че триумфът няма да я сполети? Тя е балерина и идва с името си. тъй като към този момент е " победител ".

Витория , доста ти благодаря , че отделяш време за нас . Зная , че програмата ти е много натоварена . Кажи ни в действителност , по какъв начин минава един твой ден ?

Аз съм тази , която благодари за поканата. Наистина дните ми са доста заети . Още съм ученика и изучавам съвсем през целия ден и когато приключа учебно заведение , късния следобяд , отивам в залата за тренировки .

Витория Буено
Снимка: bTV


Разкажи ни за твоето положение . Каква е повода ? Родена си по този начин или след това си изгубила ръцете си ?

Така съм се родила . Дори майка ми не е очаквала , че ще се появя по този начин на бял свят . Било е изненада за всички , даже и за лекарите . Те в действителност нямат пояснение за моето положение .

Витория Буено се ражда преди 18 години в Санта Рита – дребен бразилски град, където и до през днешния ден тя е атракция за локалните поданици. Разказва ни, че е привикнала да се вторачват в нея, само че това по никакъв метод не я тормози.

Всъщност какво беше твоето детство ? Беше ли по - мъчно ? Имало ли е моменти , когато твоите връстници са се държали зле с теб , поради това , че си друга ?

Мисля , че имах относително обикновено детство . Разбира се , другите деца задаваха непрестанно въпроси , бях им доста забавна . Имало е случаи , в които някои съученици да ми се подиграват , да подмятат злостни мнения . Тогава , почтено казано , чисто по детски се обиждах на всичко това . Но с течение на времето привикнах и към този момент даже не ми прави усещане .

Трудно ли ти е да се справяш сама с всекидневните действия ? Или си се приспособила ?

Всъщност , няма по какъв начин да усещам неналичието на ръцете ми , тъй като в никакъв случай не съм имала такива . Още от дребна съм привикнала да върша всичко с краката си . Въпреки че , да , от време на време имам потребност от дребна помощ , само че бих споделила , че мога да бъда изцяло независима . Чувствам се пълностоен човек .


Но най-пълноценна Витория се усеща, когато танцува. За първи път влиза в балетната зала, когато майка ѝ я завежда едвам 5-годишна.Казва, че е било обич от пръв взор. Учителката ѝ оказва помощ доста още през цялото време, с цел да може Витория да не се усеща друга от другите деца.

Витория Буено
Снимка: bTV


Зная , че тъкмо тази учителка в началото ти е споделила да си представш , че имаш ръце и да следиш придвижванията им с погледа си , за да имаш по - прецизни придвижвания в балета . Така ли е ?

Да , тъкмо по този начин беше и в действителност ми оказа помощ да овладея танца си . И до през днешния ден не преставам да проследявам с взор придвижванията на ръцете на другите девойки в школата за мен няма по - красива панорама от тази .

През 2021 година бразилската балерина взе участие в предаването " Суперталантът на Германия " по покана на уредниците. Публиката и журито са толкоз впечатлени от осъществяването ѝ, че се стига досега, за който мечтаят всички участници в конкуренцията.

Защо се разплака , когато получи " златния бутон "?

Б яха сълзи от наслада . Боже мой , още не мога да допускам , че журито ми даде " златния бутон ". Това означаваше , че прескачам всички кръгове и отивам непосредствено на финала . Просто не можех да допускам , че се случва тъкмо на мен .

Финалът на надпреварата е през декември предходната година. Витория извършва два напълно разнообразни по рода си танца и още веднъж подвига публиката и журито на крайници, nо малко не ѝ доближава, с цел да бъде огромният победител.

Накрая разочарова ли се , че не завоюва на финала ?


Не, не се натъжих. За мен всеки един от участниците заслужаваше да стане " Суперталантът " на 2021 година. За мен същинската премия беше това, че имах шанса да изживея тази страст на сцената и да стигна до самия край.

Сега Витория съчетава функциите си на ученичка, на известна балерина в родната страна и на същински инфлуенсър в обществените мрежи.

Ти имаш съвсем половин милион почитатели в " Инстаграм " . Какво е твоето обръщение към всички , които наблюдават живота ти ?


Непрекъснато хората ми пишат позитивни мнения, възхищават ми се, радват ми се. А моето обръщение към тях е в никакъв случай да не се отхвърлят от фантазиите си. Да бъдат амбициозни и постоянно да гледат напред. Да поставят старания, тъй като крайният резултат зависи от това.

Самата Витория не се отхвърля от фантазиите си – споделя ни, че с всеки минал ден тя е все по-близо до нейната сбъдната фантазия. тъй като всеки ден интензивно работи за нея в балетната зала. Наясно е, че триумфите не идват безплатно.

„ Освен гения, човек би трябвало да бъде доста предан, извънредно порядъчен и най-много да има голямо предпочитание, което да го движи напред “, споделя тя.

Как си се представяш след 10 години ?

Искам да бъда сполучлив и благополучен човек, който пътува с танца си на всички места по света.


Витория Буено
Снимка: bTV


Какво ти се желае българите да запомнят от твоята история ?

Бих желала да кажа на всички българи, без значение от това какво се занимават, да следват фантазиите си и да не се отхвърлят от тях.


Благодаря ти за този диалог .


За мен беше наслаждение. До скоро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР