Тя и дружката ѝ били прокудени от китенската станция от

...
Тя и дружката ѝ били прокудени от китенската станция от
Коментари Харесай

Тя е легенда на БНТ, но я изгониха позорно от базата на телевизията в Китен

Тя и приятелката ѝ били прокудени от китенската станция от към този момент някогашния шеф въз основата на националните медии

Легендарната говорителка Мария Янакиева е била позорно изгонена от почивната станция на Българска национална телевизия и БНР в морския курорт Китен. Случката се разиграла предишния август и поради неприятното прекарване звездата от дребния екран решила тази година да не посещава обекта. Тя към момента не можела да преглътне унижението, на което била подложена.

Затова решила това лято да почива в хотел вместо в почивната станция, където нощувките излизат доста по-евтино. Миналия август Янакиева отишла на море в Китен дружно с приятелката си от малкия екран и някогашна режисьорка Маргарита Попова, написа вестник Ретро.

„ Изгониха ни от станцията. Храната беше отвратителна! Отвратителна! Нали си казваш, като се върна от плажа, ще изям един таратор. Какъв таратор – една бяла вода и на места късче краставичка плува “, споделя за злощастната почивка говорителката от златната ера на малкия екран майка.

Тя и приятелката ѝ били прокудени от китенската станция от към този момент някогашния шеф въз основата на националните медии. От това лято обектът се стопанисва от други хора, които са вдигнали равнището на обслужване и споделят, че били осведомени с нередностите и грубото отношение на предходната администрация. Въпреки това Мария надали щяла да отседне още веднъж в Китен. Предпочитала да си спомня и курорта, и базата, и обслужването по този начин, както са били през 70-те и 80-те години на предишния век, когато постоянно се събирали там с сътрудници. Въпреки че от две години именитата Мария се бори да не загуби зрението си изцяло след претърпяната втора интервенция на очите, продължава да поддържа жизнен дух.

„ Преди няколко години ми махнаха перде на едното око, а по-късно и на другото. Офталмологът сподели, че дясното се нуждае и от по-специална хирургическа намеса. Съгласих се, само че след тази операция не виждам безусловно нищо с това око, само че и нищо не може да се направи. Ослепях си напряко “, показа наскоро тв ветеранката, която чете и гледа телевизия с лупа.

Признава, че се разведрява най-вече от срещите със своите правнуци. От своята внучка Стефи тя има трима наследници, които живеят във Франция. Внукът ѝ пък се е открил в австрийската столица Виена. Там той е високоплатен инженер и също е щастливо женен.

Фамилията посещава баба си главно по огромните празници, както и през лятото. Янакиева споделя, че копнее за срещите с тях, тъй като към момента се чувствала самотна и съкрушена от загубата на своя обичан брачен партньор. Веско Цоневски, който бе част от фамозния мъжки хор „ Гусла “, умря преди близо две години. Макар да е самотна, тв легендата не се оплаква от пенсионерския живот, нищо, че съвсем като множеството си сътрудници от златните години на Българска национална телевизия не получила почтена пенсия. Благодарна била на децата и внуците, че я подкрепяли финансово.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР