Тя е третият излекуван човек в историята. Изследователите обявиха, че

...
Тя е третият излекуван човек в историята. Изследователите обявиха, че
Коментари Харесай

Излекуваха жена от H. I. V. с ново лечение

Тя е третият оздравял човек в историята. Изследователите оповестиха, че новият метод има капацитет да излекува повече хора от разнообразни раси.

Учените оповестиха, че жена от смесена раса е третият човек,, благодарение на нов способ за трансплантация на кръв от пъпна шнур, който дава опция за изцеление на повече хора с друг породист генезис, в сравнение с е било допустимо до момента, написа.

Кръвта от пъпна шнур е по-достъпна от стволовите кафези, употребявани при трансплантациите на костен мозък, които излекуваха предходните двама пациенти, и не е належащо да се сортира толкоз тъкмо за реципиента.

Повечето донори в регистрите са от кавказки генезис, тъй че допускането единствено на частична съгласуемост има капацитета да излекува десетки американци, които имат по едно и също време H. I. V. и рак всяка година, споделят учените.

Жената, която също е имала левкемия, е получила кръв от пъпна шнур, с цел да лекува рака си. Той идва от отчасти съчетаем донор, вместо нормалната процедура да се търси донор на костен мозък от раса и етнос, сходни с тези на пациента. Получава и кръв от непосредствен родственик, с цел да обезпечи на организма си краткотрайна имунна отбрана, до момента в който трае трансплантацията.

Изследователите показаха някои детайлности за новия случай във вторник на Конференцията по ретровируси и опортюнистични инфекции в Денвър, Колорадо.

Според откривателите полът и расовата принадлежност на новия случай са забележителна стъпка напред в създаването на лекуване за H. I. V.

"Фактът, че тя е от смесена раса и че е жена, е в действителност значим от научна позиция и в действителност значим от позиция на въздействието върху обществото ", споделя доктор Стивън Дикс, специалист по СПИН в Калифорнийския университет в Сан Франциско, който не е взел участие в работата.

Смята се, че инфекцията с H. I. V. протича по друг метод при дамите, в сравнение с при мъжете, само че макар че дамите съставляват повече от половината от случаите на H. I. V. в света, те са единствено 11% от участниците в изпитванията за лекуване.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР