Тя е талантлива актриса и поетеса, чувствителна и крехка жена,

...
Тя е талантлива актриса и поетеса, чувствителна и крехка жена,
Коментари Харесай

На война с лилавия змей

Тя е надарена актриса и поетеса, сензитивна и нежна жена, майка на огромно дете. Алкохолно подвластна. Гледам тези думи и не мога да не се запитам – кое е най-важно в човешкия живот? Кое прави личността? И с кое ще ни запомнят – дали с многото, което сме основали, или с многото, което сме разрушили? Ето най-тежката история – тази на битката за независимост със звяра от вътрешната страна.

Осемнайсетгодишна, още съвсем дете, късо остригано и начетено, тя взема решение да се хвърли в театъра. Отива на първия си конкурс – в Смолянския спектакъл, на автостоп и без съвсем никакви облекла. Печели го от раз и още на другия ден се качва на сцената като Буратино. Остава пет години. След една от първите министър председатели, както си му е редът, попада на прием. Артистичният контингент поръчва пиянство на стомах. Тя – най-малката, поръчва шоколадово ликьорче. Скъсват я от насмешки. Е, може ли да се понесе такова нещо? Зареждат се премиера след премиера, прием след банкета, чаша след чаша.

  „ Стана незабелязано. Още си млад. Морето ти е до колене ” ,

споделя безстрастно тя. След раждането на щерка й стартират денонощните купони. Върволици другари и родственици от цялата страна се извървяват ден след ден през дома й. В същото време кариерата й върви с цялостна мощ. От заран до вечер е в театъра, от вечер до заран – майка и стопанка на орди радостни посетители. Весели и пиещи. И след това отново на сцената – да печели за наздравиците.

„ Не помня по какъв начин съм издържала. Оставях бележки на вратата, че посетители не одобряваме, те късаха бележките и отново влизаха. И последователно алкохолът се трансформира от добавка за развлечение, песни, танци и китари в нужда. ”

Сутрин се буди трепереща и замаяна. Пие литри вода. На няколко пъти има възприятието, че умира.

На 30-годишна възраст бракът й рухва. Официална причина – алкохолът. Започват да я изместват и от сцената – „ като човек с проблем бях комфортна за това ”. Оттогава сякаш стартира и борбата й с чудовището.

„ Аз го назовавам лилавия дракон с жълтите очи.

Много е мощен този дракон. Битката е жестока – не борба, а война. Много борби съм печелила, само че ме е боязън, че войната е изгубена. ”

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР