Тя е създадена със заповед № РД-05-534/09.06.2020 г. на Председателя

...
Тя е създадена със заповед № РД-05-534/09.06.2020 г. на Председателя
Коментари Харесай

Започна подготовка за преброяването на населението във Варна и областта


Тя е основана със заповед № РД-05-534/09.06.2020 година на Председателя на Националния статистически институт (НСИ), на съображение член 9, ал.1, алинея 2 и алинея 6 от Закона за броене на популацията и жилищния фонд на Република България през 2021 година.

По време на съвещанието комисията одобри Правилник за активността си, както и утвърди учредителен проект по подготовката и провеждането на Преброяване 2021, с обстоен график по действия и дати.

Областната преброителна комисия ще има отговорности, свързани с осъществяване на преброяването в региона.

Областната преброителна комисия: спомага за осъществяване на преброяването в региона в сходство с Програмата на преброяването, инструкциите на ръководителя на Национален статистически институт и решенията на Централната комисия по преброяването (ЦКП); подхваща ограничения за премахване на пропуски и неточности в работата на органите по преброяването, контрольорите и преброителите в областта; осведоми Национален статистически институт и ЦКП за подготовката и провеждането на преброяването в областта; приема отчетите на общинските преброителни комисии за извършеното броене на териториите на общините в съответната област; изготвя отчет до ЦКП за предаването на всички преброителни материали в съответния отдел на ТСБ.

Преброяването е най-мащабното изчерпателно статистическо проучване в страната, което се организира на всеки 10 години. За повторно в страната ни преброяването ще се организира на два стадия - първият (22 - 31 януари 2021 г.) ще дава опция за попълване на електронна преброителна карта, а във втория (1 - 15 февруари 2021 г.) ще се правят визити на семействата, постройките и жилищата от преброители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР